Heino Braspenning keert definitief niet terug bij De Dijk

De in november opgestapte hoofdsponsor Heino Braspenning zal ook onder het nieuwe bestuur van De Dijk niet terugkeren bij de club. Ondanks alle gesprekken is er in onderling overleg besloten, na tien succesvolle jaren, de samenwerking niet voort te zetten.

In eerste instantie leek een hernieuwde samenwerking tussen Braspenning en De Dijk tot de mogelijkheden te behoren, maar vandaag (donderdag) kwam daar een definitieve streep door. Braspenning: “Ik zal definitief niet meer terugkeren bij De Dijk. Er is vandaag weer wat voorgevallen. Ik ben er klaar mee.” Over wat er vandaag precies heeft voorgevallen wilde Braspenning op dit moment niet in de openbaarheid treden.

Foto HAV | Said Bentohami (l) en Paul Barends na afloop van de Buitengewone Algemene Ledenvergadering

Afgelopen dinsdag kozen de leden van De Dijk een nieuw bestuur. Paul Barends werd gekozen als nieuwe voorzitter en Said Bentohami zal als bestuurslid technische zaken gaan fungeren. Samen met Mark de Klerk en Hein Claver zal hij een speciale commissie Zondag-1 gaan vormen. Zij zullen een voorstel gaan uitwerken voor een juridische constructie die er voor zorgt dat de ambities met het eerste zondagteam op geen enkele manier het voortbestaan van de rest van de vereniging in gevaar brengen. Daarnaast gaan zij transparante plannen ontwikkelen om ervoor te zorgen dat De Dijk zich ook na dit seizoen op Tweede Divisie-niveau kan handhaven.

Voorzitter Paul Barends liet weten dat de nieuwe plannen zullen worden uitgevoerd zonder Heino Braspenning. “Na tien uiterst succesvolle jaren, waarin hij de club vele sportieve successen bracht, is in onderling overleg besloten om de samenwerking na het lopende seizoen te beëindigen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)