Hekkensluiter AFC (zondag) onderuit in Lisse

AFC is in de Tweede Divisie weer iets verder weggezakt. De ploeg van André Wetzel verloor op bezoek bij middenmoter FC Lisse (2-0) en zag concurrent Jong Sparta door een 2-2 gelijkspel tegen GVVV met een punt uitlopen.

In de eerste helft gingen de Amsterdammers gelijk op met de thuisploeg. AFC-doelman Patrick Zonneveld moest twee keer handelend optreden bij schoten van Kevin van der Zwet en Rik Vermeulen, aan de andere kant was Milan Hoek dicht bij een openingstreffer toen hij in vrije positie niet genoeg kracht achter zijn inzet kon zetten.

Na de rust maakte FC Lisse het verschil. Met ruim een uur op de klok schoot Vermeulen uit een vrije trap van Martin van Eeuwijk de 1-0 binnen. Diezelfde Van Eeuwijk was nog geen tien minuten later gevaarlijk met een schot dat rakelings naast ging. AFC besloot in de slotfase meer druk uit te oefenen op Lisse. Invaller Koen Bosma kreeg een goede mogelijkheid, alleen liet hij het na om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.

Dat werd de gasten uiteindelijk fataal. Vijf minuten voor tijd knokte spits Rowdy van der Putten zich door de Amsterdamse defensie om vervolgens de 2-0 op het scorebord te zetten. Het betekent dat AFC niet van de laatste plaats afkomt en Jong Sparta het verschil met de rode lantaarndrager zag verdubbelen naar twee punten. Volgende week komt nummer twee GVVV op bezoek op Sportpark Goed Genoeg.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.