Hekkensluiter PVCV vergroot zorgen van mentaal zwak Pancratius

Voor de tweede week op rij heeft Pancratius een flinke nederlaag moeten slikken. Nadat vorige week RODA’23 met 0-4 veel te sterk bleek, ging de ploeg van Danny Hijzelendoorn nu verrassend met grote cijfers onderuit bij PVCV. De hekkensluiter, die tot dat moment nog geen wedstrijd had gewonnen, trakteerde de zondag tweedeklasser op een oorwassing: 5-0.

De woorden van Hijzelendoorn zijn even pijnlijk als keiharde waarheid. “We zijn toch niet zo goed als we allemaal denken.” Hij hoeft zich niet in te houden na de grote nederlaag, waardoor Pancratius nu slechts één punt boven de nacompetitiestreep staat. “We zijn zo goed als de stand op de ranglijst. Misschien hebben we ons in het begin van het seizoen overschat. We moeten nu elke week keihard werken om resultaat te behalen.”

De oefenmeester noemt deze nederlaag ‘een samenloop van omstandigheden’. Dat begon voor de wedstrijd al. Ten opzichte van de wedstrijd tegen RODA’23 stonden er zeven andere namen in de basiself vanwege werk, stage, schorsingen, te laat en blessures. “Alsnog stond er in de eerste helft een team die keihard voor elkaar knokte. Dat is iets wat ik vorige week een beetje miste”, zei Hijzelendoorn. Ondanks alle wijzigingen kreeg Pancratius via Thom Leenen en Diede Mentink ook twee goede kansen op de openingstreffer. Dat deze via Bas Jansen aan de andere kant van het veld wel viel, was een flinke domper voor de bezoekers.

Vlak voor rust kwam daar een rode kaart voor Chester Stewart (twee keer geel voor twee onnodige overtredingen) bovenop. Ook in de tweede helft zat het Pancratius niet mee. Eerst leidde een fout van Dominique Sweers de 2-0 van Jeffrey Hengeveld in en op het moment dat Hijzelendoorn voor een aanvalsoffensief koos, maakte diezelfde Hengeveld de 3-0. “Dat was een mentale knak. Dat vind ik het meest kwalijke, want dat gebeurde ook tegen RODA’23 en eerder bij Kampong, dat wij mentaal zo zwak zijn. Als de wedstrijd verloren is, kunnen sommige jongens het niet meer opbrengen om tot de negentigste minuut hun huid duur te verkopen.”

Doordat enkele spelers het lieten lopen, kon PVCV in de laatste tien minuten de zorgen vergroten met de 4-0 (Bas van der Gun) en 5-0 (hattrick Hengeveld). Opvallend is dat de hekkensluiter pas vijf punten verzamelde, waarvan er vier tegen Pancratius werden behaald. Voor de Badhoevedorpers is er extra druk op de aankomende wedstrijd gekomen: thuis tegen concurrent FC Weesp. “Eerst gaan we het er deze week over hebben, om te kijken hoe we hier op een goede manier uitkomen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Hans van Dijk