Home / Algemeen / Hekkensluiter Diemen pakt verrassend punt tegen koploper FC Weesp

Hekkensluiter Diemen pakt verrassend punt tegen koploper FC Weesp

In de zondag derde klasse C heeft hekkensluiter Diemen verrassend een punt gepakt tegen koploper FC Weesp. De ploeg van Mario Rijnsburger weet nu al voor de derde keer achter elkaar (beker meegeteld) niet te winnen. Diemen lijkt juist de stijgende lijn te pakken hebben, na de eerste competitiewinst vorige week op Fortius.

Oud-speler van FC Weesp Niels Verheul kreeg in de tweede minuut direct een levensgrote kans om zijn oude ploeg pijn te doen. Hij schoot de bal, na een goede actie van Gilliano Eijken, echter naast. Diemen speelde een sterke eerste helft en het grote verschil op de ranglijst was op het veld niet te zien. Diemen-trainer Gerrie Breugem: “We speelden misschien wel onze beste helft tot nu toe dit seizoen en de pas 19-jarige Tijs Ernest heerste als een vorst achterin.”

In de twaalfde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Gianno dos Passos zorgde op aangeven van Jesse Ringelberg voor de 1-0. Vrijwel direct hierna was het Milan Geertsma die de gelijkmaker alweer op het bord zette voor Weesp. Na een half uur was het toch Niels Verheul die het net wist te vinden tegen zijn oude ploeg. Doelman Copier bracht in eerste instantie redding op een poging van Dos Passos, maar Verheul was koelbloedig in de rebound. Voor het publiek was het een attractieve open wedstrijd, waar Diemen de beste kansen kreeg in de omschakeling en Gilliano Eijken was een plaag voor Weesp rechtsback Spanjerberg. Op slag van rust kwam FC Weesp toch nog langszij. Doelman Dave Moen bracht eerst nog redding op een schot van Kmiecik, maar in de rebound was het Buddie Buddenberg die via binnenkant paal de 2-2 binnenschoot.

In de tweede helft werd het een wedstrijd waar beide teams naast goed voetbal ook de nodige strijd en passie leverden. Gescoord werd er niet meer. Doelpuntenmaker Niels Verheul was tevreden. “We speelden een goede wedstrijd met een terechte uitslag. Sinds de wedstrijd tegen Arsenal is er veel meer strijd en beleving en daar gaan wij wedstrijden mee winnen. Daarnaast was het voor mezelf lekker dat ik heb gescoord en weer 90 minuten heb gemaakt na mijn blessure in de voorbereiding. Ik loop op dit moment één op één en die lijn wil ik doortrekken. Op naar Olympia Haarlem volgende week.”

FC Weesp-trainer Mario Rijnsburger kon ook wel leven met de remise. “In de tweede helft had Diemen het eerste gedeelte meer veldoverwicht, maar dit leverde geen kansen op. Daarna trokken wij het initiatief naar ons toe en kregen e nog kansen/mogelijkheden om wedstrijd te winnen, maar was of de afwerking dan wel de eindpass niet goed genoeg. Gezien het wedstrijdverloop kan ik leven met de 2-2.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Archieffoto boven HAV | Diemen-trainer Ger Breugem

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!