Helstone hoopt nog op nacompetitie met HBOK

Mauritsio Helstone komt steeds beter tot zijn recht bij HBOK. Na een sterke serie, waarin de ploeg acht wedstrijden op rij ongeslagen was, maakt de zaterdag tweedeklasser zelfs een goede kans op de derde periodetitel. “Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar in de nacompetitie kunnen wij zomaar hoge ogen gaan gooien.”

De nederlaag van afgelopen weekend tegen koploper AFC (3-4) betekende voor de Zunderdorpers de eerste nederlaag sinds eind januari. “Het was echt een zure nederlaag”, zegt Helstone. “In de eerste helft was de wind in ons voordeel en vielen de ballen achter de defensie van AFC. Na rust was dat voordeel weg. Nog vervelender is dat we twee onnodige strafschoppen tegen kregen.”

Toch kijkt de 24-jarige spits, die tegen AFC nog bijna de 4-4 scoorde, met een tevreden gevoel terug op de afgelopen maanden, waarin HBOK nauwelijks was te verslaan. HBOK stond er tot februari beroerd voor, even dreigde degradatie. “Onze competitiestart was heel slecht. Dat kwam mede, omdat de voorbereiding heel rommelig was. We hadden geen vast trainingsveld en veel blessures.”

Helstone, die in de zomer overkwam van Hoofdklasser Hollandia en dit seizoen al vijftien keer het net heeft gevonden, wordt de laatste tijd ook beter bereikt. “De jongens weten mij beter te bereiken. In het begin was het wel wennen, omdat mijn teamgenoten bij HBOK vaak een extra handeling nodig hebben. Daarnaast wisten zij niet goed waar mijn kwaliteiten lagen.”

De aanvaller kwam op voorspraak van trainer Wessel Colijn naar Zunderdorp. “Ik wilde in Amsterdam spelen, omdat ik hier ook woon. Het reizen werd mij teveel, aangezien ik ook nog studeer. Eerst heb ik het geprobeerd bij JOS/Watergraafsmeer, maar die zochten nog een verdediger. Toen ik werd gebeld door Wessel, die ik ken vanuit mijn AFC-tijd, was ik direct enthousiast.”

Komende zaterdag treft HBOK ZOB. Bij winst is de ploeg van Colijn nog twee wedstrijden verwijderd van ticket om promotie naar de eerste klasse. “Ik heb er vertrouwen in dat komend weekend de Colijn-trein weer opstoom komt.”

Foto Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!