Henk Abercrombie verruilt HBOK voor IVV

IVV heeft zich voor komend seizoen versterkt met Henk Abercrombie. Abercrombie komt over van zaterdag tweedeklasser HBOK. De verdediger kwam vijf seizoenen uit voor de ploeg uit Zunderdorp.

De overstap van Abercrombie naar IVV heeft te maken met verschillende factoren. “Ik bekijk het de laatste jaren van seizoen tot seizoen en ik vind dit een goed moment om de overstap naar IVV te maken. Ik heb een druk leven met een drukke baan en kinderen. Daarnaast ben ik toe aan een nieuwe uitdaging, is IVV nog dichterbij huis en kan ik het lekker op de fiets af.”

Nadat de ervaren verdediger na de winterstop weer speelt, boekt HBOK weer goede resultaten. “Voor de winterstop kon ik niet spelen omdat ik druk was met klussen aan mijn huis op zaterdag. Ook na de winterstop begonnen we slecht doordat we met pech verloren van Castricum. Daarna is het echter gaan lopen en hebben we een mooie reeks neergezet. Ik denk dat ik met mijn ervaring en rust andere jongens beter laten voetballen. Natuurlijk moet ik ook zelf mijn niveau halen en bijdrage leveren. Het is jammer dat ik op dit moment niet kan spelen omdat ik me pink gebroken heb. Ik hoop echter nog wel te spelen dit seizoen en het goed af te sluiten.”

De club uit Landsmeer bivakkeert op het ogenblik in de degradatiezone en moet in de komende wedstrijden alle zeilen bijzetten om degradatie te voorkomen. Dit heeft echter geen rol gespeeld in de beslissing van Abercrombie. “Ik heb mijn jawoord gegeven en dan kom ik ook. Natuurlijk hoop ik dat ze erin blijven en we volgend seizoen kunnen meedraaien in de derde klasse. Als IVV degradeert is het zaak om weer zo snel mogelijk te promoveren. Ik ga er vanuit dat het goed komt en IVV zich handhaaft.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)