Henk Grim wil Amsterdam het scoutingsvak leren

Voormalig profvoetballer Henk Grim is al negen jaar voetbalscout. Tegenwoordig is hij werkzaam voor het Duitse Sankt Pauli. Bij zijn workshop voetbalscouting wil hij iedereen een kijkje in de keuken geven want hoe scout je nou eigenlijk. Het Amsterdamsche Voetbal geeft drie tickets weg voor de workshop in Amsterdam op zondag 1 mei.

Grim: “Er zijn veel scouts en makelaars tegenwoordig, maar ze beoordelen de talenten zeker niet altijd op de juiste manier. Middels mijn workshop wil ik iedereen laten zien wat er allemaal te koop is in de scouting. Ik laat ook mijn eigen boekje zien en werk op basis van mijn eigen ervaringen.”

Met zijn cursus is Grim inmiddels officieel erkend door de KNVB, VVON en het CBV. Gediplomeerde trainers die de cursus volgen krijgen er zelfs vier studiepunten voor. Grim: “De workshop is zeker niet alleen voor trainers, maar ook voor technisch kader in het jeugd, prof en amateurvoetbal. Met al mijn ervaring wil ik openheid geven. Wat houd het nou allemaal in? De scouting binnen de clubs moet gewoon veel belangrijker worden binnen de clubs.”

Grim, die meer dan 300 wedstrijden in het betaalde voetbal speelde en diverse functies bekleedt in het voetbal beschikt over veel ervaring als het gaat om in- en externe scouting. Op zondag 1 mei geeft hij zijn workshop in Amsterdam bij DWS. ‘Eigenlijk een must voor iedereen die zich met scouting bezig houdt.” Het hele programma is te vinden op de website www.workshopvoetbalscouting.nl
Het Amsterdamsche Voetbal stelt samen met Henk Grim drie deelnamebewijzen beschikbaar voor de workshop in Amsterdam. Vermeld bij uw inschrijving Het Amsterdamsche Voetbal en er wordt contact met u opgenomen.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS