Hercules drijft DWV in het nauw

De zorgen voor DWV zijn vanavond weer wat groter geworden. In de thuiswedstrijd tegen Hercules werd er met 2-3 verloren en de ploeg van Leroy Echteld ziet het degradatiegevaar steeds meer op zich af komen. Met tien punten bezet DWV momenteel de laatste plaats. Hercules mag voorlopig bovenin mee blijven draaien. Komende zondag tegen De Dijk zal blijken of dat ook zo blijft. DWV heeft ook niet veel geluk dit seizoen of misschien zijn de tegenstanders gewoon beter.

Het begin was niet slecht vandaag voor de Amsterdammers. In de twintigste minuut werd er zelfs een voorsprong genomen. Via een uitbraak over rechts gaf Kobina Plange de bal goed voor, waar Ben Ebu-Mordi kon afwerken. Na deze voorsprong bleek echter snel dat de bezoekers iets verder in hun ontwikkeling zijn. Een paar minuten later was het al 1-1 en nog voor rust maakte Hercules ook de 1-2.

DWV-Hercules2013b

Na rust was het gedaan toen de bezoekers ook nog een penalty kregen. Na deze 1-3 kwam DWV opnieuw via Ebu-Mordi nog terug tot 2-3, maar het mocht niet meer baten. In het restant van de wedstrijd werden te weinig kansen afgedwongen. De gelijkmaker kwam maar moeizaam in zicht. Na negentig minuten en geen punten lijkt er wel een wonder te moeten gebeuren wil DWV zich rechtstreeks veilig spelen.

DWV trainer Leroy Echteld kon niet eens ontevreden zijn na de wedstrijd.
Echteld:’We hebben goed ons best gedaan en wel een paar kansen gehad. Een gelijkspel was niet onterecht geweest. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat Hercules gewoon wat verder is dan wij. Toen wij meer open gingen spelen in de tweede helft kregen zij natuurlijk kansen.’

DWV moet aanstaande zondag echt de drie punten gaan binnenhalen als zij thuis bezoek krijgen van DEM, een ploeg die maar vier punten boven de Amsterdammers staat, weliswaar met een wedstrijd minder, maar toch. Het zal nodig zijn om een ommekeer teweeg te brengen. En wie weet, wordt het onmogelijke dan toch nog mogelijk.

Foto’s: Jonh Beckman