Tim Plemper had zondagmiddag moeite het net te vinden

Hercules te sterk voor JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer heeft in de zondag derde divisie een terechte nederlaag geleden tegen het Utrechtse Hercules. De Utrechters waren op bezoek bij JOS met 0-4 te sterk. Bij rust had Hercules een 0-2 voorsprong te pakken. In de tweede helft verdubbelden de Utrechters de voorsprong.

Dat JOS een lastig seizoen heeft, dat is al even een feit. Het is wekelijks knokken voor elk punt. Ook tegen het op de derde plaats staande Hercules konden de Amsterdammers het niet bolwerken. Met nog vier zware duels voor de boeg zal de ploeg van Cor ten Bosch toch echt nog wel punten moeten vergaren, wil het niet in de nacompetitie of erger terecht komen.

,,Een verdiende nederlaag, ik kan niet anders zeggen”, gaf Ten Bosch na afloop aan. ,,We hadden veel problemen met schorsingen, ziekte, blessures. Ik moest mijn achterhoede anders neerzetten. We spelen momenteel niet zoals we graag zouden willen, maar door de situatie worden we wel een beetje gedwongen”.

Ten Bosch houdt altijd de moed erin bij JOS

Hercules schiet uit de startblokken en is de bovenliggende partij in de eerste fase van de eerste helft. Ten Bosch: ,,We hadden erg veel moeite in het begin. Hercules had veel balbezit, drongen constant aan. Bas Schol heeft echt een geweldige redding in de eerste tien minuten, op de inzet van Hercules speler Tim Pieters, anders staan we al heel vroeg op een achterstand.”

Misschien zijn we net te klein voor het laken, maar te groot voor het theedoek.

JOS komt na zestien minuten op 0-1 achter. Marijn Ploem tekent met een laag schot voor de treffer. Ploem weet op de helft van de eerste helft weer raak te knikken, een goede voorzet van links die enigszins knullig werd verdedigd door Virgil Smith. Hij liet zich in zijn rug verrassen: 0-2. JOS zet daar twee levensgrote kansen tegenover. Tim Plemper zijn inzet wordt door Hercules doelman Fons Mulder katachtig gered. Ook Esajas had een enorme kans. Opnieuw redt Mulder.

JOS Bas Schol
Doelman Bas Schol kan een nederlaag niet voorkomen

In de rustpauze zet Ten Bosch het anders neer, in de hoop het tij te kunnen keren: ,,Met drie wissels proberen we te forceren. Ik moet zeggen dat we zeker tot aan de zeventigste minuut meer een partij werden in de wedstrijd. Na de 0-3 van Max Fichtinger, die de beslissende scoorde, was het klaar. Uiteindelijk valt ook nog de 0-4.”

,,We krijgen in totaal vier-vijf grote kansen vandaag. Hun keeper Mulder redt een aantal keren geweldig. Plemper krijgt in de tweede helft na een mooie steekbal ook weer een goede kans. Dat is toch zonde, dat we aanvallend niet succesvol zijn. Al met al was Hercules een maatje te groot voor ons, zo eerlijk moeten we zijn. We werken heel hard met elkaar en verlangen zo naar een succesje op dit moment. We blijven positief, de sfeer is goed. Er is geen ellende. We hebben nog vier belangrijke duels te spelen. Komende wedstrijd (7 mei) staat ADO’20 op het programma. Iedereen speelt nog ergens voor, dus dat is ook weer een pittig potje. Misschien zijn we net te klein voor het laken, maar te groot voor het theedoek.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie