Herkansing Abcoude, NVC en Argon

Fc Abcoude, NVC en Argon krijgen een herkansing in het bekertoernooi. Minimaal één van de drie clubs kan zich als nog plaatsen voor het bekertoernooi van het betaalde voetbal. De drie clubs werden uitgeschakeld in de kwartfinale door respectievelijk AFC, Montfoort en De Zouaven.

De vier halve finalisten plaatsten zich automatisch voor het bekertoernooi van het betaalde voetbal. Omdat AFC zich als topklasser daarvoor al geplaatst heeft mag het district West 1 nog een extra startbewijs uitdelen. De mogelijkheid bestaat dat er nog een extra plaats vrij komt als Montfoort (topklasse zaterdag) zich weet te handhaven of als Chabab (hoofdklasse zondag) eventueel promoveert naar de topklasse. De KNVB kan dan ook pas aan het eind van het seizoen aangeven hoeveel plaatsen er vrijkomen. Omdat er minimaal één plaats te vergeven is stuurde het onlangs een brief naar de verliezend kwartfinalisten. GVVV, dat ook in de kwartfinale verloor, weet zich al verzekerd van een startbewijs omdat het in de topklasse uitkomt. Er wordt dus om minimaal één startbewijs gespeeld door Abcoude, NVC en Argon.

De brief van de KNVB district West 1 luidt als volgt: “Als  verliezend kwartfinalist in de districtsbeker West 1 heeft uw vereniging wellicht een extra kans om zich alsnog te plaatsen voor het bekertoernooi van het betaalde voetbal. Aan het einde van de competitie is er pas duidelijkheid of er ook daadwerkelijk één of meerdere extra plaatsen zijn. Dit is afhankelijk van het aantal Topklassers dat zich heeft geplaatst voor de halve finale van de districtsbeker West 1 en ook komend seizoen Topklasser is. Alle Topklassers zijn namelijk rechtstreeks geplaatst voor het bekertoernooi van het betaalde voetbal. NVC, Abcoude en Argon zullen ineen poule uitmaken wie er als eerste in aanmerking komt voor een eventuele plaats in het bekertoernooi van het betaalde voetbal. Elk elftal speelt dus 2 wedstrijden, waarvan 1 uitwedstrijd en 1 thuiswedstrijd. De wedstrijden zullen doordeweeks gespeeld worden.
Na de wedstrijd wordt er door beide elftallen, ongeacht de uitslag, strafschoppen genomen op de wijze zoals omschreven is in de “regels van het voetbalspel”. Dit kan van belang zijn bij een gelijke stand in de poule. “

De eerste wedstrijd is op zondag 29 april (14:00 uur) als NVC Argon ontvangt. Op donderdag 3 mei (18:45 uur) speelt Abcoude thuis tegen NVC en de laatste wedstrijd is op donderdag 10 mei als er om 19:30 uur in Mijdrecht afgetrapt  wordt voor de wedstrijd tussen Argon en Abcoude.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)