Herman van Raalte

Herman van Raalte (91) overleden

Oud international en erelid van FC Blauw Wit Amsterdam Herman van Raalte is overleden. De doelman werd 91 jaar. De geboren Twentenaar was de oudste nog levende international. Hij werd tussen 1946 en 1953 twaalf keer geselecteerd voor het Nederlands elftal. Van Raalte overleed na een bacteriele infectie na een heup operatie

Van Raalte speelde echter maar een wedstrijd in Oranje. Een vriendschappelijke interland tegen België (1-1) op 21 november 1948. Van Raalte is in al die jaren een echte Blauw Witter geworden. Wekelijks bekeek hij vanuit de bestuurskamer, vanaf zijn vaste plek bij het raam, naar de verrichtingen van het eerste elftal. Voorzitter Bernard Frank : “Herman was alles voor Blauw Wit. Op jonge leeftijd kwam hij vanuit Twente naar Amsterdam (tijdens de Tweede Wereld Oorlog, red.) en hij is Blauw Wit altijd trouw gebleven. Dat tukkers accent heeft hij altijd gehouden. Hij was ene uithangbord van Blauw Wit.”

Van Raalte was voetballer en markthandelaar. Hij koos in de oorlogsjaren voor Blauw Wit en niet voor Ajax. Twee jaar geleden zei Van Raalte: “ Blauw Wit is een betere club en we speelden in te Olympisch Stadion voor 50.000 toeschouwers. Met Ajax heb ik niets.” Van Raalte verdedigde tot zijn 39ste het doel van Blauw Wit.

1949

Onlangs maakte Voetbal International een uitgebreid verhaal met hem. Op maandag 8 april tussen 19:00 en 19:45 uur kan er afscheid genomen van Herman van Raalte in Uitvaartcentrum Zuid.

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op woensdag 10 april om 16:00 uur in uitvaartcentrum Westgaarde.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst familie, vrienden en FC Blauw Wit Amsterdam veel sterkte toe.

Foto’s website FC Blauw Wit Amsterdam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)