Herstelde doelman Marcel Ons loodst ASV Lebo voorbij Volendam

ASV Lebo heeft weer een klein sprongetje op de ranglijst van de Eredivisie zaalvoetbal gemaakt. De ploeg van Calvin Blankendal versloeg Volendam na rust met 3-1. De beslissende derde treffer kwam van doelman Marcel Ons.

Ons stond voor het eerst sinds half oktober weer onder de lat van de Amsterdammers. De sluitpost is hersteld van een knieblessure en liet bij zijn terugkeer gelijk zien een belangrijke schakel te zijn. In de eerste helft hield de sluitpost, die op het veld uitkomt voor DCG, zijn doel schoon.

Het lukte Lebo pas na rust om aan de leiding te komen. Routinier Zaid el Morabiti opende in de 23ste minuut de score. Halverwege de tweede helft trok Johan Keizer de stand gelijk namens Volendam. Lang konden de bezoekers hier niet van genieten, want vrij snel na de gelijkmaker schoot El Morabiti de thuisploeg weer aan de leiding: 2-1.

Volendam ging in de slotfase drukken met een meevoetballende keeper en kreeg ook een paar goede kansen op de 2-2. Ons voorkwam een nieuwe gelijkmaker en na één van zijn reddingen schoot de doelman de bal zelfs in het verlaten doel. Met de 3-1 in de slotminuut gooide hij het duel in het slot.

Door de overwinning klommen de Amsterdammers naar de vijfde plek. De achterstand op de play-offplaatsen (top-4) bedraagt nog altijd zeven punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie zaalvoetbal.