Het aftellen is begonnen voor JOS na 3-0 zege op Uitgeest

In de zondag eerste klasse A blijft JOS Watergraafsmeer aan de winnende hand. De ploeg van Sander Middelbeek versloeg FC Uitgeest met 3-0. Met nog zes wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op OFC nog steeds negen punten. Patrick Lokken scoorde twee keer.

Tegen Uitgeest had JOS niet al te veel problemen en kwam de zege nimmer in gevaar. Het enige probleem was om het bal in het doel te krijgen. Naast de drie treffers raakte JOS twee keer de paal (Lokken) en eenmaal de lat (Bekker). Als er ook maar eentje goed was gevallen was het duel bij rust al gespeeld. Nu bleef het nog even spannend. Al was het direct na aanvang van de tweede helft wel gespeeld.

Patrick Lokken raakt  de paal, maar zou na rust toch scoren
Patrick Lokken raakt de paal, maar zou na rust toch scoren

De Amsterdammers begonnen goed aan de wedstrijd en creëerde  zeer makkelijk voldoende kansen, maar het werd al snel duidelijk dat spits Paul Bekker zijn dag niet had. Bekker was wat ongelukkig, maar door het harde werken van de spits hadden de verdedigers van Uitgeest hun handen vol aan de spits van JOS Watergraafsmeer

Na tien minute viel de eerste treffer al te noteren. Het was de mee opgekomen Alex de Bruijne die uit een voorzet hard, via een verdediger van Uitgeest, leek binnen te koppen. Patrcik Lokken gaf met zijn teen echter het laatste zetje. (1-0). Na de openingstreffer vergat de ploeg van Middelbeek het duel dus vroegtijdig te beslissen. Uitgeest kwam echter niet in de buurt van doelman Mitchell Dijkstra dus in gevaar kwamen de Amsterdammers nooit. Daar was het klassenverschil gewoon te groot voor.

Alex de Bruijne zorgt la na tien minuten voor de openingstreffer
Alex de Bruijne zorgt na tien minuten voor de aanzet tot de openingstreffer

Na rust bleef JOS Watergraafsmeer de 2-0 zoeken en was het Patrick lokken ,die de bal in de tien minuten na de hervatting fraai achter keeper Giovanny Cyrus kopte. Twee minuten later was het al weer 3-0: Aldin Mehanovic kreeg de bal in de kluts op rechts en haalde hard uit. Zijn schot verdween laag in de korte hoek. JOS Watergraafsmeer begon toen uit te blinken in het missen van kansen en verzuimde om een monster score op het scorebord te zetten.  Als de ploeg daarna iets minder zelfzuchtig  was geweest ha de score nog wel hoger uit kunnen vallen. En Uitgeest? Dat kwam niet tot scoren. Als het al gevaarlijk werd stond Dijkstra op zijn plek.

Aanvoerder Maurice renner wordt ten val gebracht
Aanvoerder Maurice Renger wordt ten val gebracht

Het bleef bij 3-0 en dus deed JOS Watergraafsmeer wat het moest doen: Namelijk blijven winnen en de achtervolgers niet dichterbij laten komen.  Volgende week speelt JOS uit tegen Zeeburgia.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A