Home / Algemeen / Het blijft stromen uit de ‘ketchup fles’ van Koen van Haaren (DVVA)

Het blijft stromen uit de ‘ketchup fles’ van Koen van Haaren (DVVA)

Ruud van Nistelrooy vergeleek ooit het scoren van doelpunten met een fles ketchup: als het eenmaal loopt, gaat alles vanzelf. Bij DVVA heeft Koen van Haaren zo’n soortgelijke fles. De aanvaller heeft de smaak te pakken met vijf doelpunten. Sinds hij dit seizoen begon te scoren, loopt het bij de zaterdag tweedeklasser.

Na drie nederlagen op rij eiste Van Haaren ruim een maand geleden een hoofdrol op tegen Blauw-Wit Beursbengels (3-0), door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. “Je zou bijna zeggen dat het synchroon loopt”, zegt Van Haaren gekscherend, doelend op de reeks die daarna werd ingezet. De week erop werd weliswaar verloren van OSV, maar daarna wonnen de Amsterdammers drie keer op rij. Wat het meest opvalt: in die drie wedstrijden scoorde DVVA zestien keer. “Het kan verkeren. Degradatie zie ik voorlopig niet gebeuren, daar hebben we genoeg afstand van genomen. En we krijgen nu twee mooie tests tegen ZOB en Monnickendam.”

Foto: Hans van Beek

In een andere rol dan hij gewend was – vrij achter de diepe spits Kevin Scholten – is het ook bij Van Haaren beginnen te lopen. “Ik ga eigenlijk het hele elftal door. Op tien, aan de zijkant, soms heb ik op het middenveld gespeeld. Dat maakt mij niet zoveel uit. Voornamelijk speel ik onder Kevin. Dan heb ik een vrije rol aan de rechterkant, dat bevalt mij goed”, zegt hij. Dat is zo ontstaan nadat Van Haaren vorig seizoen geblesseerd raakte en Scholten zijn lege plek invulde. “Mag hij lekker tegen twee van die centrale verdedigers opbeuken. Ik heb dat na tien jaar wel gehad.”

Door de zegereeks is DVVA opgeklommen naar de zeven plaats. De komende twee weken spelen de Amsterdammers tegen de nummers drie (ZOB) en één (Monnickendam). “Als wij die komende twee wedstrijden winnen, wil ik weleens zien wie er van ons wint. Ik denk dat wij een hele vervelende ploeg zijn om tegen te spelen. Er komt vertrouwen in, we hebben veel lengte, wat oudere jongens. Ik denk dat niemand daar zin in heeft. Dat vind ik altijd wel mooi”, grinnikt Van Haaren. Aan zijn scoringsdrift zal het niet liggen. “Er zit nog behoorlijk wat in de ketchup fles. En het stroomt.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)