Home / Algemeen / Het blijft tobben met Nieuw West
Archieffoto website VVA/Spartaan: Nieuw West-VVA/Spartaan d.d. 13/11/2012

Het blijft tobben met Nieuw West

Het blijft tobben met Nieuw West

De destijds gestaakte wedstrijd in 3C tussen Nieuw West en Velsen in de 66-ste minuut bij de stand 1-1 is voor de thuisclub alsnog op een teleurstelling  uitgelopen. In het restant van de 24 minuten die nog gespeeld moesten worden, wist Velsen met nog enkele minuten te spelen alsnog drie punten uit het vuur te slepen.

In een prima opgezette aanval was het Vincent Cuvelier die het laatste tikje gaf en Velsen op een 1-2 voorsprong zette. Een uitslag die niet meer in gevaar kwam. Nieuw West had daarvoor drie mooie kansen gemist. Vooral de kans die Ait Kassi kreeg had de thuisclub drie punten kunnen opleveren. Nieuw West dat begon aan de wedstrijd met een vrije trap tegen op de rand van het zestienmetergebied. Velsen dat met tien man aan de resterende minuten begon, was in die fase de iets betere partij en had het meeste balbezit.

Gaandeweg kwam Nieuw West beter in de wedstrijd en deed het lang niet slecht. Zonder de opgestapte trainer Otto Gilds wist men een paar keer gevaarlijk voor het doel van Velsen te verschijnen zonder dat men van de geboden kansen gebruik wist te maken. Op het uitstekend bespeelbare veld dat weliswaar glad maar niet gevaarlijk voor de spelers was, waren de resterende minuten spannend genoeg met Velsen als de meeste doeltreffende ploeg en het de winnende treffer scoorde.

De wedstrijd die op 28 oktober werd gestaakt wegens bedreiging van de scheidsrechter door een Velsen speler,  betekende voor de thuisclub opnieuw een pijnlijke nederlaag die het geheel aan zichzelf te danken had.. Velsen daarentegen nestelde zich nog vaster aan kop en lijkt op de titel af te stevenen.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van zondag 3C

Verslag: Freek Louis
Archieffoto website VVA/Spartaan: fragment uit Nieuw West-VVA/Spartaaan van 13 november 2012