Home / Algemeen / ‘Het is weer bal’ in teken van voetbalstad Amsterdam

‘Het is weer bal’ in teken van voetbalstad Amsterdam

Op zondag 29 november zal in het Tobacco Theater in Amsterdam de eerste editie van ‘Het is weer bal’ worden georganiseerd. Het thema van de avond is ‘Amsterdam Voetbalstad’ in de breedste zin van het woord. Interessante sprekers, een FC Amsterdam voetbalquiz en muziek moeten de avond een echt Amsterdams tintje geven. Is Amsterdam nog wel een voetbalstad?

Het initiatief is voortgekomen uit het boek ‘Wenen van geluk’ over de Champions League winst in 1995 van Ajax. Rondom de verschijning in mei werden twee theateravonden georganiseerd in het Tobacco Theater. “Die waren een groot succes en volledig uitverkocht”, zegt organisator Menno Pot, die het evenement samen organiseert met Marcel Stephan en Rodney Rijsdijk. “Het Tobacco Theater was ook erg enthousiast en wilde meer van dat soort avonden organiseren. Daar is ‘Het is weer bal’ uit voortgekomen.

Menno Pot
Menno Pot

Pot: “De eerste editie staat volledig in het teken van voetbal in Amsterdam. Is Amsterdam een voetbalstad? Velen vinden van niet. Ik vind die vraag moeilijk te beantwoorden. Het voetbal in Amsterdam is toch wel een beetje afgegleden. De grote namen uit het verleden (DWS, Blauw Wit, DWV) hebben het allemaal moeilijk. Er komen heel weinig mensen kijken. Erg jammer allemaal. We hopen op 29 november het voetbal in Amsterdam weer een boost te kunnen geven en er een leuke avond van te maken.”

advertentie_chris

Davidt Endt, Diana Kuip, Menno Pot en Marcel van Roosmalen zullen op 29 november spreken over voetbal in Amsterdam. Joop Leeuwendaal (bekend van de Ajax mars) zal Amsterdamse liederen zingen en er is een FC Amsterdam-voetbalquiz. Iedereen die een kaartje koopt, mag diezelfde dag ook naar het Topklasse-duel tussen AFC en VVSB.

Het Amsterdamsche Voetbal geeft kaarten weg voor ‘Het is weer bal’ Liefhebbers kunnen een mail sturen naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl. Wie het eerste komt…. Niet gewonnen? Kaarten kun je bestellen via deze link

Het is weer bal affiche 2

Send this to a friend