HET IS WEER RAAK! Drie keer geweld op de velden dit weekend

Het was weer een leuk voetbalweekend in de regio. Minimaal drie wedstrijden, op diverse niveaus liepen dit weekend uit de hand. Bij Zwanenburg moest de politie er aan te pas komen. Bij Sloterdijk liep een supporter met een mes het veld op een speler van DWS zou nadat hij eerst de scheidsrechter te hebben aangevallen een speler van Hillegom hebben neergeslagen.

In de reserve zevende klasse ging het mis van Hillegom 7 tegen DWS 4. De scheidsrechter keurde een doelpunt van DWS volgens Hillegom voorzitter Han van den Hof. “Een speler van DWS liep vervolgens op de scheidsrechter af en duwde hem omver. Een speler die re tussen sprong werd vervolgens tegen de grond geslagen”, zegt Van den Hof tegen AT5. Hillegom had al om een waarnemer van de KNVB gevraagd om het tussen beide partijen al eerder uit de hand was gelopen.

Ook bij de wedstrijd tussen Zwanenburg 3 en Kadoelen 2 liep het zondag uit de hand. Het duel in de reserve vierde klasse werd ontsierd na een rode kaart voor een speler van Kadoelen. Hij ging eerst douchen en kwam vervolgens terug om verhaal te halen bij de bank van Zwanenburg. Volgens Oos Kesbeke, voorzitter van Zwanenburg, heeft daar een tegenstander geschopt. Politie moest er vervolgens aan te pas komen.

In de zondag vijfde klasse D liep een supporter van Sloterdijk met een mes het veld op. In de wedstrijd tegen HYS kreeg een speler van de Haarlemmers een rode kaart. HYS-trainer Niyazi Akin zegt tegen het Haarlems Dagblad: “Daarna loopt er iemand het veld op en die gaat staan zwaaien met een mes. Gelukkig heeft hij niemand geraakt. Die man is opgepakt en wij hebben aangifte gedaan en werden gelukkig gesteund door mensen van Sloterdijk. Die hebben ook verklaard dat ze een mes hebben gezien.”

Sloterdijk-voorzitter Jan Scholte was ook erg geschokt van de gebeurtenis, zo zegt hij tegenover AT5. “De persoon die is aangehouden is niet bij Sloterdijk bekend en is zeker geen lid van de vereniging. De politie heeft de zaak in onderzoek en wij wachten af wat daaruit komt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!