Video: Het Kampioenschap van Amsterdam is terug!

Het kampioenschap van Amsterdam is terug! Op zondag 11 juni zal op de velden van WV-HEDW op Sportpark Middenmeer de vijfde editie worden gehouden. Na een afwezigheid van een jaar, wegens de vernieuwde competitie-opzet, is het toernooi weer terug op de kalender. Na afloop van Het Kampioenschap van Amsterdam zullen tijdens de Awardshow ook de beste speler, talent en coach van het jaar bekend worden gemaakt.

Sinds de oprichting van Het Amsterdamsche Voetval in 2012 werd het toernooi jaarlijks aan het begin van het seizoen georganiseerd. Met prachtige winnaars als JOS/Watergraafsmeer (2012), De Dijk (2013) en Swift (2014 en 2015) strijden op 11 juni de zestien beste teams van Amsterdam weer als vanouds om de titel.

Waar het toernooi de voorgaande jaren  in augustus plaats vond ter voorbereiding op het nieuwe seizoen is er nu gekozen voor een Kampioenschap aan het einde van het seizoen. “Door de veranderde competitieopzet van de KNVB (waarbij de landelijke competities veel eerder beginnen, red.) lukte het in augustus niet om alle gewenste teams bij elkaar te krijgen. Toch was er veel vraag vanuit de clubs om het toernooi weer te organiseren. Ik ben blij dat we een geschikte datum en een mooie locatie hebben gevonden om het in ons jubileumjaar voor de vijfde keer te organiseren. Dit toernooi hoort gewoon bij Amsterdam”, zegt Jos van Mieghem, medeoprichter van Het Amsterdamsche Voetbal.

“Momenteel zijn we drukdoende om het deelnemersveld compleet te krijgen. Net zoals de voorgaande edities streven we naar de zestien beste teams uit onze regio. We zijn dan ook heel blij dat de clubs enthousiast reageren.”  Met De Dijk, OFC, JOS en Swift hebben al vier van de zes clubs die landelijk spelen toegezegd mee te zullen doen. Daarnaast hebben ook AFC (zaterdag), AGB, HBOK, Pancratius en WV-HEDW hun deelname toegezegd. Van de meeste andere clubs die aanspraak maken op deelname, wordt binnenkort een definitieve toezegging verwacht.

 

Het kampioenschap van Amsterdam zal op zondag 11 juni worden afgesloten met de Awardshow. Van Mieghem: “We hopen deze dag iedereen die het amateurvoetbal een warm hart toedraagt bij elkaar te krijgen. We zien het niet alleen als afsluiting van het huidige seizoen, maar ook direct als aftrap van het nieuwe jaar. Clubs mogen dan ook al in actie komen met hun nieuwe selectie. Aan de andere kant huldigen we de ‘beste’ van het huidige seizoen. Oud en nieuw dus.”

Voor meer informatie kunt u terecht op de nieuwe website: kampioenschapvanamsterdam.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!