Home / Homepage / Het kleedkamergeheim van Blauw Wit

Het kleedkamergeheim van Blauw Wit

Afgelopen zondag won FC Blauw Wit Amsterdam met maar liefst 5-1 van De Dijk. De zege van de jonge ploeg van Roy van der Mije kwam geen moment in gevaar. Na een haperende start, zes punten uit acht wedstrijden, lijkt de ploeg nu eindelijk te gaan oogsten. Het Amsterdamsche Voetbal vroeg de trainer naar de reden van het succes.

Kun je dit succes verklaren? Een paar weken geleden (na de nederlaag tegen JOS Watergraafsmeer) hield je zelfs nog rekening met de onderkant van de ranglijst.
Van der Mije: “Ik wil niemand in mijn team te kort doen maar toen ontbrak onze spits Dave Zwiebel. Hij is zo’n belangrijk aanspeelpunt en brengt rust in de ploeg. Het scheelt veel als hij niet meedoet.”.
In het begin van het seizoen was hij er ook bij en toen lukte het ook niet.
Van der Mije: “We zijn enorm naar elkaar toegegroeid. Ook hebben ze individueel enorme stappen gemaakt. Niet alleen als speler maar ook als mens. Daardoor is er ook een veel hechter team komen te staan. Ze hebben veel voor elkaar over.”

Is daar nog een speciale aanleiding voor geweest dat het nu zo loopt?
Van der Mije: “Onze kantine beheerder Michel Galata moest worden geopereerd aan zijn lies daardoor was er op geen kantine bezetting op de vrijdagavond. Ik heb mijn spelers toen voorgehouden wat ze wilden. Ik stelde samen met mijn assistent (Danny van der Moot, red.) voor om allemaal vijf euro te betalen en dat we het dan na de training in de kleedkamer maar gezellig moesten maken. Toen iedereen daarmee instemde zijn we daarmee aan de slag gegaan. Michel is inmiddels al lang weer bij de club maar iedere vrijdag zitten we tot drie ’s nachts in de kleedkamer een feestje te vieren. Er komen zelfs spelers van andere clubs omdat ze weten dat het hier gezellig is.”

Je staat nu bovenaan in de derde periode en hebt vier wedstrijden op rij gewonnen. Waar stopt dit?
Van der Mije: “Na de nederlaag tegen JOS hebben we inderdaad niet meer verloren. Voor die wedstrijd zei ik dat we negen finales te gaan hadden. Nu zijn het er nog vijf. Iets anders kan ik er niet van maken. We moeten iedere week presteren, de wedstrijd beleven en hem zien als een finale. Dat hou ik de jongens ook voor. Ik weet al heel lang dat ze goed kunnen voetballen maar daar mnoeten ze zelf ook in geloven en alles voor over hebben.”

Jij gaat aan het eind van het seizoen naar EDO. Wat gaat er dan met deze groep gebeuren?
Van der Mije: “Ik ga dan wel weg maar Danny (assistent van der Moot, red.) en de rest van de technische staf blijven gewoon bij Blauw Wit. Ik ben niet zo’n trainer die een heleboel spelers meeneemt naar mijn nieuwe club maar ik zou liegen als ik er niet een paar mee zou willen nemen. Sommige jongens verdienen dat ook om de stap omhoog te maken.”

Wie dan?
Van der Mije: “Dave Zwiebel , Lionel Frederik en Henry Opoku kunnen zeker een hoger niveau aan. Zij moeten echt de stap gaan maken. Ik weet dat er meerdere jongens een stap hoger kunnen maar ik denk dat het beter is dat die nog even bij Blauw Wit blijven. Zover is het echter nog niet. We gaan eerste proberen het seizoen zo mooi mogelijk af te sluiten.”

En als je nou promoveert met Blauw Wit naar de hoofdklasse en EDO niet?
Van der Mije (lachend): “Ik heb nog niet getekend dus wie weet.”

Eigen foto Roy van der Mije

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!