Verbaken had met twee treffers een groot aandeel in de zege op Voorland

Het nacompetitie toetje kan beginnen

Morgen (zaterdag) starten we met de nacompetitie. Het Amsterdamsche Voetbal zal dit weekend weer veelvuldig op de velden te vinden zijn. Wie komen er in actie en waar strijden ze voor. Wij zetten alles voor u op een rijtje. Op de speciale nacompetitie pagina’s vindt u het complete overzicht van de nacompetitie.

Zaterdag begint Swift haar weg richting de hoofdklasse met een thuis wedstrijd tegen Rijnvogels. In een halve competitie strijden deze clubs samen met de amateurs van Volendam om een plek in de hoofdklasse. Wessel Westerhof is onze verslaggever.

Een klasse lager strijden HBOK, AFC en Aalsmeer om promotie naar de eerste klasse. De periodekampioenen van 2A treffen tegenstanders uit 2B of een ploeg uit de eerste klasse A. HBOK begint met een thuisduel tegen VVOP (Verslag Jeroen van Bemmelen) en AFC ontvangt eersteklasser Marken (verslag Mathijs Groenewoud). Aalsmeer gaat op bezoek bij UVV.

Foto Rob Beense: Gino Scheffer scoort namens  HBOK tegen AMVJ
Foto Rob Beense: Gino Scheffer scoort namens HBOK tegen AMVJ

RKAVIC, Amstelveen en Ouderkerk gaan proberen te promoveren naar de tweede klasse. RKAVIC neemt het thuis op tegen Hellas Sport. Amstelveen gaat op bezoeker bij tweedeklasser Opperdoes (verslag Helmar Vercasman) en Ouderkerk treft EVC (verslag Rik Verkaik). Almere verloor afgelopen dinsdag de beslissingswedstrijd om de titel tegen ’ t Vliegdorp en mag het nu via de nacompetitie proberen. Odysseus;91 is de eerste tegenstander (verslag Herman de Wit).

De vierde klassers spelen een halve competitie met de nummers elf en twaalf uit de derde klasse. In Poule B gaat TOB op bezoek bij Blauw Wit Wormerveer en is er ook de derby tussen VVA/Spartaan en De Meer. In poule C ontvangt FC Amsterdam Dindua en gaat JOS Watergraafsmeer op bezoek bij AFC’34.

Foto Hans van Beek: Amstelveen moet eerst met Opperdoes zien af te rekenen
Foto Hans van Beek: Amstelveen moet eerst met Opperdoes zien af te rekenen

Als al deze wedstrijden zijn afgelopen begint de lange weg voor Zeeburgia en JOS Watergraafsmeer op weg naar de hoofdklasse. JOS Speelt om 17:00 uur thuis tegen Feynoord *Verslag Martin van Zurk). Zeeburgia gaat op bezoek bij Boshuizen. Ook dat duel begint om 17:00 uur. Maandag zijn de returns van deze wedstrijden.

Maandag beginnen de zondagclubs aan hun nacompetitie. Voor Zeeburgia en JOS is het al de return. Zeeburgia ontvangt Boshuizen (Verslag Freek Louis) en JOS gaat op bezoek bij Feyenoord (verslag Martin van Zurk).

Eersteklasser DWV moet zich proberen te handhaven met een aantal tweede klassers. Maandag gaat de ploeg van Echteld op bezoek bij De Foresters. In dezelfde poule speelt Weesp thuis tegen De Kennemers.

Foto John Beckman: DWV start de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen De Foresters
Foto John Beckman: DWV start de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen De Foresters

DCG, Zwanenburg, IVV en Legmeervogels proberen de tweede klasse te bereiken middels de nacompetitie. IVV ontvangt Den Helder in de eerste ronde. DCG speelt thuis tegen Nieuw Utrecht (Verslg Anouschka Nuijens) en Legmeervogels en Zwanenburg treffen elkaar (Verslag Rachiod El Guebli).

De nacompetitie tussen de nummers elf en twaalf van 3C strijden met de periodewinnars van 4E en 4F om twee plaatsen. AS’80 gat op bezoek bij Alliance’22. Arsenal speelt de derby tegen Geinburgia (Verslag Wessel Westerhof) en SDZ ontmoet Forza Almere (versloeg Jeroen van Bemmelen). NFC speelt thuis tegen Ilpendam. OSV moet in een andere poule proberen om degradatie te voorkomen. OSV begint met ene uitduel tegen Hercules Zaandam.

Op de speeldag zijn alle uitslagen terug te vinden op de speciale nacompetitie pagina’s. Verslagen en foto’s komen in de loop van de dag.