‘Het Orakel’ Peter Kruithof bezig met oprichten zondagelftal FC Almere

“Opa trekt zijn voetbalschoenen weer aan.” Met een knipoog en een beetje humor wil Peter Kruithof weer aan de slag op het voetbalveld. Volgend seizoen heeft het voormalige ‘Orakel van de Albert Cuyp’ zeer waarschijnlijk de leiding over een nieuw te formeren zondagteam bij FC Almere.

Het moet vooral gezellig worden, vindt Kruithof. “Daar zal echt het accent op gelegd worden. Bij FC Almere hebben we nu het credo: ambitie en gezelligheid. Als de ambitie er niet is, hebben we altijd nog de gezelligheid. We willen een leuke groep bij elkaar halen om een lekker balletje met elkaar te trappen en na afloop de derde helft in, want dat is ook belangrijk.”

Volgens hem zijn teveel voetballers uit Almere ontevreden bij hun huidige club of gestopt vanwege discussies over aanwezigheid en trainingsarbeid. “Dan zeg ik tegen ze: kom lekker één keertje in de week bij ons trainen en een wedstrijd op zondag.” Kruithof is momenteel druk bezig met het samenstellen van een team. “Jordy Fernhout (ex-FC Almere) heeft al toegezegd te komen en hij neemt een paar vrienden mee. De as hebben we al. Bovendien heb ik ook al sponsors gevonden.”

Volgend seizoen wacht dan een start in de vijfde klasse. Daar wil hij zo snel mogelijk uit. “Wij willen honderd procent voor het kampioenschap. Ik kijk soms naar de vierde klasse en dat vind ik al niet om aan te zien. De vijfde klasse is helemaal verschrikkelijk. Daar moeten we zo snel mogelijk uit zien te komen.”

Kruithof heeft nog niet uitgebreid naar de toekomst gekeken. “Het zou zomaar kunnen zijn dat wij een soort van opleidingselftal worden voor de Zaterdag 1. FC Almere blijft een zaterdagclub. Dan kunnen jonge spelers bij ons de kans krijgen zich te bewijzen. Maar zover zijn we nog niet. Eerst een team bij elkaar krijgen. De kans is groot dat ik de trainer word voor volgend seizoen. Er komt in ieder geval een hoop plezier in de Zondag 1. Dat hoort erbij, maar het moet ook lekker vrijblijvend blijven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)