Home / Algemeen / Het Talent: Cle Vos de Mooij (Legmeervogels)

Het Talent: Cle Vos de Mooij (Legmeervogels)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 18: Cle Vos de Mooij (20), die na lang blessureleed zijn plek onder de lat van zondag eersteklasser Legmeervogels heeft bemachtigd.

Waarom is het je pas na anderhalf jaar gelukt om een basisplek te verkrijgen?
“Ik kwam in 2017 vanuit de jeugd van Buitenveldert naar Legmeervogels en raakte eigenlijk direct geblesseerd. Een pees in mijn knie was overbelast, dus was ik er een heel seizoen uit. Halil Süzülmüs kwam er dit seizoen bij en ze hebben eerlijk gezegd: hij wordt eerste keeper, want jij hebt een jaar niet gekeept. Daar kon ik mij ook in vinden. Het was aan mij om dit jaar weer wedstrijdritme te krijgen en op niveau te komen. Ik heb in het tweede gekeept en een paar oefenwedstrijden in het eerste. Daarin denk ik dat ik goed gepresteerd heb. Misschien dat de trainer vanwege de tegenvallende prestaties heeft gezocht naar een paar wijzigingen. Tegen JOS/Watergraafsmeer (3-2 nederlaag) was mijn eerste wedstrijd, sindsdien heb ik eigenlijk alles gespeeld. Ik moet wel elke week blijven presteren, want Halil hijgt nu in mijn nek.”

Wat is volgens jou het grote voordeel van alle jonge jongens bij Legmeervogels?
“Als we eenmaal gaan voetballen, kunnen we heel vrij spelen en er vol voor gaan. In de kleedkamer is het ook heel gezellig. We hebben een paar ervaren krachten, die bewaken de sfeer. Martijn Tjon-A-Njoek, Dennis Bakker, Mitchell Verschut; zij maken voor de wedstrijd altijd even duidelijk dat we ons goed moeten focussen. De laatste weken staan we echt als een team en geven we telkens honderd procent. Dat zie je ook terug in de resultaten.”

Wat voor wondermiddel hebben jullie gebruikt tijdens het trainingskamp?
“Dat vraag ik mij ook af, haha. Ik denk heel veel gezelligheid, waardoor het team heel erg naar elkaar toegegroeid is. Er is eigenlijk niet zoveel veranderd. De manier van spelen is hetzelfde. Er wordt nog meer voor elkaar gewerkt. Als iemand een fout maakte, deden de anderen er weinig aan om dat te herstellen. Iedereen geeft nu alles. Dat misten wij in het begin van het seizoen. En altijd erin blijven geloven. Daardoor hebben we wedstrijden de laatste weken over de streep kunnen trekken.”

Is het jouw doel om jarenlang onder de lat van Legmeervogels te staan?
“Zeker de komende twee/drie jaar om met Legmeervogels het liefst naar de Hoofdklasse te gaan, maar uiteindelijk wil ik wel richting de Tweede Divisie. Minimaal. Ik wil de voetbalpiramide beklimmen. Voor komend seizoen heb ik in ieder geval aangegeven dat ik bij de club blijf.”

Foto: Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend