Home / Algemeen / Het Talent: Dean Palmer (Diemen)

Het Talent: Dean Palmer (Diemen)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 19: Dean Palmer (19). Sinds hij onder de lat staat, heeft zondag derdeklasser Diemen niet meer verloren.

Heb je er veel last van gehad om als jonge keeper voor de leeuwen te worden gegooid?
“Ik begon dit seizoen als tweede keeper. De nieuwe trainer (Mark Steur, red.) had een aantal nieuwe spelers meegenomen, waaronder een keeper. De trainer zei ook dat die wat ouder was en meer ervaren. Op het moment dat hij op vakantie ging, viel ik goed in tegen Zwanenburg (25 november, 1-2). Daarna mocht ik blijven staan. Het voelt alsof ik jaren in dit team speel. Al twee jaar train ik met ze mee, als A-junior zat ik op de bank. Ook ben ik zelf niet nerveus of zenuwachtig.”

Was het voor jou als jongen van de club altijd een doel om het eerste elftal te halen?
“Natuurlijk wil je uiteindelijk in het eerste elftal komen. In de jeugd heb ik heel vaak gewisseld tussen voetballen en keepen. Vanaf de C-junioren ben ik vast keeper geworden. Omdat ik dat beter kan en ze hadden een keeper nodig. Ik vond voetballen ook heel leuk. Toch dacht ik: wil ik wel in een vriendenteam spelen, waarvan het niveau niet heel hoog is? Ik wilde liever in een selectieteam gaan keepen.”

Sinds jij onder de lat staat, loopt het uitstekend bij Diemen. Hoe komt het dat het verschil tussen de eerste en tweede periode zo groot was?
“In de eerste periode moesten we even wennen. Nieuwe trainer, nieuwe speelwijze, andere manier van doen. Daar hebben we heel lang voor nodig gehad. Er zaten ook een paar wedstrijden tussen waarin het net niet onze kant opviel. Sinds Zwanenburg-uit hebben we de stijgende lijn ingezet en zijn we negen wedstrijden op rij ongeslagen.”

Zijn jullie goed genoeg om dit seizoen een prijs te pakken?
“We wilden de tweede periode pakken, dat is helaas niet gelukt. Als je ziet waar we vandaan komen, doen we het gewoon goed. De laatste twee jaar hebben we tegen degradatie gevoetbald. We staan zesde, vier punten achter Sporting Martinus. We hopen met een vierde plek of de derde periodetitel de nacompetitie te kunnen halen.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend