Het Talent: Diede Mentink (Pancratius)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 22: Diede Mentink (18), die afgelopen weekend een hattrick maakte voor zondag tweedeklasser Pancratius.

Je bent eigenlijk nog een A-junior en vervroegd doorgeschoven. Waarom was dat?
“Danny (Hijzelendoorn, red.) wilde mij graag naar de selectie halen, ondanks dat ik pas tweedejaars A-junior ben. Daarvoor voelde ik mij vereerd; ik wist dat het een hele goede selectie was en ik werd zelfs gevraagd, dat waardeer ik nog steeds. Danny zei dat ik in het tweede elftal zou beginnen, daar ging ik ook vanuit. In de voorbereiding knokte ik keihard en in het tweede ging het verrassend goed. We wonnen veel en ik scoorde regelmatig, een stuk of tien keer. Toen ik de kans kreeg, wilde ik me gelijk bewijzen.”

Was je er voor je gevoel klaar voor toen je voor de leeuwen werd gegooid?
“Op het moment dat ik de kans kreeg, voelde ik me goed en ready. Ik ben nog steeds goed bezig. Ik zeg echt niet dat ik de beste was, maar het ging mij goed af in het tweede elftal. Er waren een paar blessures bij het eerste, al blijven er toch een hoop goede spelers over, en ik denk dat het een combinatie daarvan was dat ik bij de Zondag 1 mocht meedoen. Ik begon tegen FC Weesp (4-0) op de bank, mocht invallen en scoorde meteen.”

Je teller staat nu al op zes goals, waarvan drie tegen Hooglanderveen. Ben je ook een veel scorende middenvelder?
“Van mezelf weet ik, en Danny ook, dat ik heel veel diepgang heb. Eigenlijk ga ik automatisch diep. Ik heb een behoorlijke sprintsnelheid, wat je niet zo snel van een blanke verwacht. Ik ben best snel. Stuur me diep en ik kom al heel gauw in een actie één-op-één of kan iemand anders vrijspelen. Dat helpt wel, die snelheid.”

Je hebt aangegeven volgend seizoen bij Pancratius te blijven. Was die keuze snel gemaakt?
“Ik wil nog een jaar blijven om mezelf verder te ontwikkelen. Ik weet dat het grootste deel van de selectie ook blijft. Toen Danny het aan mij vroeg, was het een simpele keuze. De selectie is zo sterk, er komen veel goede spelers terug en als ik mezelf blijf bewijzen, kan ik nog beter worden. Dan heb ik ook de juiste mensen om me heen.”

Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)