Het Talent: Jay Loots (De Meteoor)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 20: Jay Loots (16). Op behoorlijk jonge leeftijd heeft hij al een basisplaats bemachtigd bij zondag vierdeklasser De Meteoor.

Waarom voetbal je eigenlijk al bij de senioren en niet meer bij de B-junioren?
“Vorig seizoen speelde ik in de A1 van IVV, maar dat team werd opgeheven. Daardoor stroomde ik door naar de senioren en mocht ik op de bank zitten bij het eerste elftal. Voor dit seizoen had ik een gesprek met De Meteoor. Trevor Strobbe wilde mij graag voor het tweede elftal hebben. Dat was goed voor mijn ontwikkeling, zodat ik daar vandaan kon doorstromen. Bij het tweede elftal stond ik vast in de basis. Vanwege blessures werd ik eerder doorgeschoven.”

Had jij verwacht ondanks je jonge leeftijd er te staan tussen grote mannen in het seniorenvoetbal?
“Niet verwacht, maar ik hoopte het wel. Helemaal na vorig jaar. Tijdens de nacompetitie zat ik op de bank van IVV. Toen hoopte ik een jaar later ook in zo’n team te kunnen staan. Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gebeuren. Vorige week scoorde ik voor het eerst in de competitie, tegen Geuzen Middenmeer.”

Wat voor soort spits ben je?
“Dat kan ik goed uitleggen want ik ken mijn sterke en zwakke punten. Ik ben totaal niet snel, aan de bal ben ik redelijk sterk. Een balvaste spits. Ik ben redelijk groot (1,96m), maar moet wel beter leren koppen. Ik krijg vaak te horen: je bent lang, dan moet je kunnen koppen. Dat kan ik wel, alleen het richten mag iets beter.”

Word je gezien als de zoon van.. (Charles Loots, red.), of sta je daar los van?
“Vorig seizoen leek het op ‘de zoon van’, omdat hij trainer was van IVV. Iedereen dacht dat het door hem kwam dat ik in het eerste speelde. Hij had er natuurlijk wel een stem in, maar het was niet alleen zijn keuze. Ik speel nu bij De Meteoor en daar heeft mijn vader niets mee te maken. Ik heb samen met Trevor meerdere gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt. Het klikte heel goed tussen ons. Al onze afspraken zijn uitgekomen.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)