Home / Algemeen / Het Talent: Max Klink (Wartburgia)

Het Talent: Max Klink (Wartburgia)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 23: Max Klink (19), die als jonge doelman één van de verrassingen van zaterdag derdeklasser Wartburgia is.

Tot afgelopen weekend hadden jullie de minst gepasseerde achterhoede en zestien duels op rij ongeslagen. Hebben jullie daar wel eens bij stilgestaan?
“We wisten dat we goed bezig waren, maar ik bekeek het vooral wedstrijd per wedstrijd. Hans (Bergsma, red.) had het er soms wel over. Hij heeft de verdediging elke keer ook goed neergezet. Telkens een kleine aanpassing wie op welke manier moet staan en dat heeft een rol gespeeld.”

Vorig seizoen keepte je bij WVHEDW. Was het een bewuste keuze om naar Wartburgia te gaan?
“Mijn broer Stefan (in het tweede) en veel vrienden van hem spelen bij Wartburgia. Ze hadden hier een keepersprobleem en ik werd meerdere keren gevraagd. Ik had het het heel erg naar mijn zin bij WVHEDW, maar in het tweede elftal speelde ik elke keer twee wedstrijden achter elkaar en dan zat ik weer twee weken op de bank. In de loop van het seizoen begon dat te irriteren: dat ik elke week goed trainde, maar wist dat ik toch niet zou keepen. Bij Wartburgia kon ik eerste keeper worden. Ik wil alles spelen, wat iedereen wil, en bij WVHEDW zou de situatie hetzelfde blijven.”

Had jij verwacht dat het dit seizoen zo goed zou gaan met Wartburgia?
“Ik had niet zulke hoge verwachtingen. We hebben een goed team, alleen kende ik het niveau van de competitie niet. Of we boven onszelf uitstijgen weet ik niet, maar ik weet wel dat we tot veel in staat zijn. Ik denk dat het ook komt door Niek Remijn en Daan Tuerlings. Dat zijn de twee belangrijke factoren met het maken van doelpunten.”

Is het kampioenschap definitief uit zicht met een achterstand van zeven punten?
“Het moet wel heel gek lopen als HBOK, met de selectie die zij hebben, nu nog punten laat liggen. Wij moeten er alles aan doen om tweede te eindigen. Ik heb er zeker vertrouwen in dat het gaat lukken. Er zit geen druk op, want niemand had verwacht dat we bovenin zouden meedraaien. Dan is het alleen maar lekker als dat wel gebeurt. Als we straks nacompetitie gaan spelen, wordt het een leuke tijd. Misschien dat we kunnen promoveren. Ik blijf sowieso bij Wartburgia. Ik heb het heel erg naar mijn zin, dus ik zou niet weten waarom ik weg zou willen.”

Foto’s Frank van Paridon

Send this to a friend