Purmersteijn (zaterdag) brengt lange ongeslagen reeks van Wartburgia ten einde

De lange reeks van zaterdag derdeklasser Wartburgia met zestien duels op rij ongeslagen is geëindigd in Purmerend. Purmersteijn bezorgde de ploeg van Hans Bergsma een 4-2 nederlaag, waardoor koploper HBOK als lachende derde op het kampioenschap afstevent.

Purmersteijn was door een verrassende verliespartij tegen laagvlieger Kadoelen al uitgeschakeld in de titelstrijd. Trainer Lars Keppel had zijn elftal duidelijk op scherp gezet, want direct vanaf de aftrap nam de thuisploeg het initiatief. Dit resulteerde na acht minuten in de openingstreffer. Na een lange rush besloot Achraf Nazih uit te halen en zijn schot verdween in de kruising: 1-0. Na ruim een kwartier op de klok werd het zelfs 2-0. Uit een hoekschop van Donny Gerver kopte Roy Klop raak.

Die voorsprong bleef tot de rust op het scorebord staan en daar mocht Wartburgia zijn handen mee dichtknijpen. Doelman Max Klink behoedde de Amsterdammers voor een grotere achterstand. Van dichtbij stopte hij een inzet van Klop, afstandsschoten van Dick Bos, Kevin Hijlkema en Gerver haalde de sluitpost stijlvol uit zijn heiligdom en op slag van rust ging een stiftballetje van Hijlkema rakelings over de lat.

De bezoekers kwamen als herboren uit de kleedkamer. Meteen werd het initiatief overgenomen. Hoewel de eerste kans van de tweede helft voor Purmersteijn was – een schot van Ricardo Stam suisde over de lat – poetste Wartburgia de 2-0 achterstand weg. Na een fraaie aanval schoot Daan Tuerlings de 2-1 binnen. Het aluminium stond een gelijkmaker van invaller Joram Knigge in de weg en deze kwam in de 63ste minuut uiteindelijk van de voet van Tuerlings. Geheel vrij voor doelman Aron van Boesschoten schoof de spits beheerst de 2-2 in het net.

Purmersteijn leek te bezwijken, maar na een paar hachelijke momenten herpakten de Purmerenders zich. De ingevallen Jermaine Ristie kreeg het op zijn heupen en stichtte met zijn snelheid veel gevaar. Ruim een kwartier voor tijd greep Klink mis bij een hoge voorzet van zijn voet, waardoor Stam de bal over de lijn kon drukken. Drie minuten later was de buitenspeler opnieuw de aangever. Nu liet hij de vrijstaande Hijlkema de 4-2 aantekenen. Nauwelijks een paar minuten had Ristie zijn goede invalbeurt kunnen bekronen met een treffer, alleen schoot hij voorlangs.

Door de 4-2 nederlaag lijkt Wartburgia ook te zijn uitgeschakeld in de titelstrijd. De achterstand op koploper HBOK is gegroeid naar zeven punten. Purmersteijn blijft derde staan, op drie punten van de nummer twee. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.