Home / Algemeen / Het Talent: Mick Christophersen (De Dijk)

Het Talent: Mick Christophersen (De Dijk)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 12: De Dijk-goudhaantje Mick Christophersen (19).

Een hattrick bij ASWH (1-4), de gelijkmaker tegen Quick Boys (2-2). Had je die doelpunten nodig?
“Het geeft natuurlijk vertrouwen. Ik speelde wel oké, maar als spits wordt er van je verwacht dat je doelpunten maakt. Het was een bevrijding dat ik er drie maakte. Dat goede gevoel heeft zich doorgezet tegen Quick Boys.”

Dit is niet je eerste keer tussen de senioren. Anderhalf jaar geleden schoot je FC Purmerend naar de derde klasse. Wat is het grote verschil tussen de vierde klasse en de Derde Divisie?
“Toen zat ik nog in de A-junioren en werd ik door de trainer (Adri Looijen, red.) gevraagd of ik mee kon doen. Heb ik de hele nacompetitie in de basis gestaan, dat was leuk. Ik was 17. Daarna ben ik naar de A1 van De Dijk gegaan, omdat ik vond dat ik me moest ontwikkelen. De Derde Divisie is heel anders. Er zit een stuk meer voetbal in. Het niveau ligt hoger, het spel gaat sneller, conditioneel is het een stuk zwaarder. Na mijn eerste wedstrijd dit seizoen (0-3 tegen Jong FC Groningen) was ik echt kapot. Maar ik ben eraan gewend geraakt.”

Merk je dat je de laatste maanden echt beter bent geworden?
“Persoonlijk heb ik een stuk meer inzicht gekregen in hoe het op dit niveau gaat. In de A-junioren speel je tegen jongens van je eigen leeftijd en eigen niveau. Dan ben je fysiek ook gelijk. Nu sta je tegenover allemaal mannen en is het toch een stukje moeilijker. Het gebeurt weleens dat ik over het veld word gesmeten, maar daar moet je mee leren omgaan en slimmer zijn in duels. Als je dat gaat vermijden en beter voetballen, komt dat goed. Ons team heeft een paar ervaren spelers, maar de rest is dat fysieke niet gewend. Dan sta je daar met een groep van drie ervaren spelers en de rest onder de twintig jaar die nog nooit met elkaar gespeeld hebben. Dat was heel erg wennen, maar ik denk dat we onze draai gevonden hebben.”

Zijn jullie in staat om degradatie te ontlopen?
“Zeker als we zo blijven voetballen en het team bij elkaar blijft. We hebben een brede selectie en het wegvallen van spelers wordt wel opgevallen, maar je bent gewend om met een bepaald elftal te voetballen. Ik schiet er tegen ASWH drie in, maar onze verdediging stond geweldig, Kubilay (Koylu, red.) speelde geweldig, ons middenveld was heel balvast. Het was een volledige teamprestatie. We gaan natuurlijk niet voor promotie voetballen, maar lijfsbehoud is een doel.”

Foto boven: Orange Pictures