Het Talent: Nils Baltissen (FC Abcoude)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 17: Nils Baltissen (19), die als jongen van de club na de winterstop zijn plek in de basiself van FC Abcoude heeft gevonden.

Is het voor jou altijd een concreet doel geweest om te willen doorbreken in het eerste elftal?
“Ja, ook heel veel vrienden van mij wilden het eerste elftal halen. We zaten altijd bij elkaar in het team, gingen vroeger bij het eerste kijken. Daar wilden wij ook staan. Nu spelen we er zelf in. Grotendeels is dat hetzelfde groepje gebleven. Lars Beukeboom, Sander Snoek, Daan Aaftink. Het is nog steeds het vriendengevoel dat we hebben.”

Waar liggen de tegenvallende prestaties van dit seizoen aan?
“We zijn een beetje instabiel. We hebben een goede groep, maar dat kwam er in het begin niet uit. Ook een nieuwe trainer (Petar Djenic, red.) met een andere speelwijze. Na de winterstop zien we dat het beter gaat, dat we als een team spelen. In de eerste seizoenshelft stonden we een aantal wedstrijden voor, maar waren we bang te verliezen omdat we de punten heel hard nodig hadden. Dat gevoel kwam steeds terug. Afgelopen zondag (4-2 tegen Hooglanderveen) hadden we dat en sleepten we ‘m er toch uit.”

Heb je er vertrouwen in dat het goed komt?
“Zeker, helemaal na de laatste wedstrijden. Op de trainingen gaat het ook goed en in de wedstrijden laten we goed spel zien. We hebben er vertrouwen in dat we het gaan halen. We hebben de aansluiting gevonden en staan nog op drie punten van de veilige plek. Als we deze lijn doortrekken, moet dat haalbaar zijn.”

Je hebt in de jeugd van FC Abcoude met Matthijs de Ligt gespeeld. In hoeverre volgt hij jouw en jullie verrichtingen?
“Ik spreek hem niet regelmatig, maar als ik hem zie, vraagt hij ook hoe wij ervoor staan. Hij heeft het heel druk in het weekend en kan niet altijd komen kijken. Volgens mij is hij wel een aantal keer geweest. Hij is een vriend van mij en spreek hem af en toe. Dan praten we over vroeger – ik heb bij hem in de klas gezeten – maar ook over voetbal.”

Foto: Rob Baarda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)