Home / Algemeen / Het Talent: Sohaib Echahbouni (Zeeburgia)

Het Talent: Sohaib Echahbouni (Zeeburgia)

Amsterdam zit vol met talent. Zelfs vanuit de amateurwereld wordt het profvoetbal gehaald: van Daryl van Mieghem tot Dennis Kaars en van Gyrano Kerk tot Leandro Resida. Elke week lichten wij een talent uit, eentje waarvan we in de komende jaren nog veel kunnen horen. In deel 14: Sohaib Echahbouni, één van de nieuwe pareltjes van eersteklasser Zeeburgia

Hoe hard hadden jullie de 7-4 overwinning tegen Legmeervogels nodig en jij die twee doelpunten?
“Als team hadden we deze punten écht nodig. Dit was een wedstrijd waarin we voor elkaar hebben gevochten. Er zat zeker wat druk op. We moesten winnen, we hadden geen keuze. We hebben heel veel individuele kwaliteiten, maar helaas hebben we dat nog niet in teamverband kunnen laten zien. Dan is het lekker om de eerste wedstrijd na de winterstop te winnen. Persoonlijk was het ook lekker.”

Je bent pas eerstejaars senior, maar speelde vorig seizoen ook regelmatig in het eerste elftal. Merk je dat je daarom een kleine voorsprong hebt tegenover andere ploeggenoten?
“De jongens die net komen kijken, willen veel oplossen met hun lichaam. Dat kan in de A-junioren, maar is nu niet zo verstandig. Bij de senioren moet je voetballend echt veel meer inzicht hebben. Ik denk dat ik daar een voorsprong op heb. Alsnog krijg ik elk weekend wel een paar schoppen.”

Zeeburgia is een talentenfabriek. Denk je dat het voor spelers uit het huidige eerste elftal nog realistisch is te dromen van het profvoetbal?
“Dat ligt aan je eigen doelen. Mijn doel is om ieder seizoen beter te worden. Als je daar vanuit een stap zou kunnen maken, is dat mooi meegenomen. Ik wil naar Divisie-niveau toe. Stiekem leeft de droom nog in mij om profvoetballer te worden. Elke week moet ik er honderd procent voor gaan. Meer dan je best doen, kan je niet doen. Als je leeft voor het voetbal, komt het vanzelf goed.”

Is jullie jonge spelersgroep ertoe in staat om in de eerste klasse te blijven?
“Zeker. We hebben zondag echt een grote stap gezet als team. Een beetje laconiek gezegd misschien, maar als we deze lijn doortrekken, zullen we gewoon in de middenmoot eindigen. De hoop zit er zeker nog in. Als team hebben we een grote switch gemaakt en de koppen staan allemaal de juiste kant op.”

Foto: Mario Wormhoudt