Hicham Benhammou (‘T Knooppunt): “Goed genoeg om de klus te klaren”

Voor het eerst in de geschiedenis doet ‘T Knooppunt mee aan de UEFA Futsal Cup. De selectie van de regerend landskampioen is inmiddels in het Noorse Tromsø en bereidt zich daar voor op de eerste groepswedstrijd van de voorronde tegen Sjarmtrollan Idrettslag. De nieuwe trainer Hicham Benhammou geeft zijn ploeg een goede kans om het hoofdtoernooi van het kampioenenbal te bereiken.

Alle ploegen zijn ruim van tevoren al in kaart gebracht, uitgebreid geanalyseerd met videobeelden en Benhammou weet wat de Amsterdammers ongeveer te wachten staat. “Ze zijn niet voor niets kampioen van hun land geworden. Het zijn ploegen die niet graag het spel willen maken en er bij balverovering snel opklappen met veel fysieke kracht. Daar moeten wij gewapend voor zijn.”

Zijn eerste weken als hoofdtrainer van de landskampioen bevielen goed. Benhammou, die overkwam van de Indonesische kampioen Vamos Mataram, omschrijft zichzelf als ‘een type trainer die graag de bal heeft’. Dat betekent een grote omschakeling voor de spelers, die vorig seizoen onder de vertrokken Carmelo Nieddu vooral sterk waren in de tegenaanval. “Ik zet graag de tegenstander onder druk, om zelf het spel te kunnen maken. Conditioneel merk je dat er meer van de spelers wordt gevraagd, maar ze passen zich goed aan.”

Toch beleefde ‘T Knooppunt niet de meest ideale voorbereiding op de Futsal Cup. Meerdere bepalende spelers ontbraken en die gaten moesten opgevuld worden met spelers uit het tweede team. Jamal el Ghannouti, Ismail Ouaddouh, Sofian el Adel en Abessamad Attahiri (gaat wel mee) zijn niet fit, terwijl eerste doelman Manuel Kuyk zelfs een half jaar uitgeschakeld is vanwege een operatie aan zijn pols. “Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus. Maar wij verschuilen ons nergens achter, de groep die meegaat is goed genoeg om de klus te klaren.”

De Amsterdammers openen het kwalificatietoernooi op woensdagavond tegen gastheer Sjarmtrollan Idrettslag. Daarna treft ‘T Knooppunt op donderdag Levski Sofia West (Bulgarije) en zaterdagochtend TMT Futsal Club (Schotland). Alleen de groepswinnaar gaat naar het hoofdtoernooi. Benhammou is vol vertrouwen over een goede afloop. “Ik hoop dat wij de speelwijze die ik voor ogen heb lang kunnen volhouden. Zolang de spelers de dingen uitvoeren zoals ik die voor ogen heb, komt het resultaat vanzelf.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)