Hijzelendoorn baalt flink van onnodig puntverlies Pancratius

Direct in de eerste competitiewedstrijd heeft zondag tweedeklasser Pancratius punten laten liggen. De ploeg van Danny Hijzelendoorn gaf tot twee keer toe een voorsprong uit handen tegen Nieuw Utrecht en deed zichzelf met het 2-2 gelijkspel enorm tekort.

“Ik ben blij dat je nu pas belt”, opent Hijzelendoorn het gesprek, een dag later. Hij was er overduidelijk ‘doodziek’ van. “We hebben zeventig procent balbezit gehad, veel kansen gecreëerd, waren continu op hun helft aan het voetballen. Maar we geven het twee keer uit handen. De eerste keer een minuut voor rust, de tweede in de allerlaatste minuut. Bij ons kwam dit aan als een nederlaag, voor Nieuw Utrecht voelde dit volgens mij alsof ze de Champions League hadden gewonnen.”

Het begon allemaal goed voor de Badhoevedorpers. Uit een voorzet van Ralf Fenne tikte Bas Pel bij de tweede paal eenvoudig de 1-0 binnen. In de eerste helft waren er al voldoende mogelijkheden om afstand te nemen. Dat Nieuw Utrecht vlak voor rust via Sedan Ozan op gelijke hoogte kwam, was voor iedereen een verrassing en voor Pancratius een reden om in de tweede helft opnieuw aan te zetten.

De thuisploeg controleerde de hele wedstrijd en kwam na ruim een uur spelen weer aan de leiding. Opnieuw was Fenne de aangever: nu werd zijn vrije trap door Justin Ruijter binnen gekopt: 2-1. “Daarna kregen we echt genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te killen. Als je dat niet doet, weet je dat het tot de laatste minuut spannend kan blijven. Het enige wat ik de jongens kwalijk kan nemen, is dat we veel onnodige vrije trappen weggaven. Daar mogen we wat slimmer in worden. Af en toe je mannetje voor je houden in plaats van vol het duel aangaan. Dat heeft ons de kop gekost.”

Het gebrek aan gogme in de buurt van het doelgebied kwam Pancratius duur te staan. Terwijl de blessuretijd al was ingegaan, slingerde Nieuw Utrecht een vrije trap nogmaals richting het doelgebied voor hun laatste kans op een goed resultaat. De Badhoevedorpers verwerkten de vrije trap maar half, Engin Söner kreeg de bal op een meter of 25 van het doel en hij liet doelman Stijn Morsch met een zondagsschot kansloos: 2-2.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)