Home / slideshow / Hijzelendoorn tekent nieuw contract: “Wil altijd beter worden”

Hijzelendoorn tekent nieuw contract: “Wil altijd beter worden”

Danny Hijzelendoorn tekent bij Pancratius voor één jaar bij. Het betekent dat de trainer tot de zomer van 2021 aan de club verbonden is.

Contractverlenging

Pancratius is tevreden over hoe het eerste elftal momenteel presteert. “We staan bovenaan en hebben de eerste periode gepakt, dus ik kan persoonlijk ook zeker niet ontevreden zijn”, reageert Hijzelendoorn. “Voor mij was het vorige week definitief bekend dat we nog een jaar doorgaan. Daar ben ik blij mee.”

“Danny heeft veel Pancratianen die waren uitgewaaierd naar andere clubs of soms gestopt aan zich weten te binden”, vertelt Alfred Kok, bestuurslid technische zaken, op de clubwebsite. “Daardoor staat er dit jaar een echte vriendenploeg op het veld. Dat vertaalt zich in de resultaten en daarvoor spreken wij onze waardering uit met deze contractverlenging.”

Dispensatie

Mocht Pancratius aankomend jaar promoveren, dan wordt van de trainer een ander diploma gevraagd. Eén die Hijzelendoorn momenteel nog niet bezit. “Dat diploma heb ik vooralsnog niet, maar ben ik wel van plan om in de toekomst te halen.” Bij promotie kan de club echter gebruikmaken van een speciale regeling. “Stel dat wij promoveren en ik het papiertje niet heb, dan heb ik één dispensatiejaar van de KNVB. Dan zou ik één jaar zonder papieren trainer mogen zijn. Daarna zou ik het diploma moeten hebben of wegmoeten.”

Promotie

Hijzelendoorn is echter voorzichtig om het woord ‘promotie’ in de mond te nemen. “We hebben een periode gepakt, dus daar willen we natuurlijk ook voor gaan. Ik denk alleen dat we ook realistisch moeten zijn en dat onze concurrenten ook gewoon vreselijk goed zijn. Ik vind dat wij nu gewoon niet zoveel over de Eerste Klasse moeten praten en hard ons best moeten doen.”

Evaluatie

De komende anderhalf jaar hoopt Hijzelendoorn op verschillende vlakken beter te worden. “Ik wil altijd beter worden op het gebied van prestaties. Over anderhalf jaar hoop ik dan ook dat we weer beter presteren dan dat we nu doen.” Aan het einde van volgend jaar zal de club en trainer opnieuw evalueren. “De afgelopen twee jaar hebben we in december gezeten, dus dat zal volgend jaar ook weer zijn. We bekijken het van jaar tot jaar en op dit moment zijn we gelukkig met elkaar.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van DijkBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend