Hijzelendoorn verleidt Meerhoff en Lith voor HBOK

Danny Hijzelendoorn heeft grote invloed gehad op de nieuwe aanwinsten Edinho Lith (Pancratius) en Robin Meerhoff (Sporting Martinus). Hijzelendoorn komt zelf over van JOS Watergraafsmeer waar hij op een zijspoor was beland. Zowel met Lith als Meerhoff heeft hij een goede band.

De 22-jarige Meerhoff is speelde twee jaar geleden nog met IJzelendoorn bij Sporting Martinus in Amstelveen. De bijna 27-jarige Edinho Lith is de buurman van Ijzelendoorn.

Edinho Lith (r) namens Pancratius tegen Zeeburgia
Edinho Lith (r) namens Pancratius tegen Zeeburgia

Lith: “Na vier jaar onder Ton Pronk (hoofdtrainer Pancratius, red.) was het tijd voor iets anders. Er is toch een duidelijk verschil van inzicht tussen ons. De eerste drie jaar stond ik steeds in de basis en dit seizoen heb ik maar de helft gespeeld. Er was niet echt meer een basis om samen verder te gaan.” Lith speelde maar liefst zeventien jaar voor Pancratius en een seizoen voor Hoofddorp. Hij maakt nu voor het eerst de overstap naar het zaterdagvoetbal. Lith: “ Via Danny (Hijzelendoorn, red) die ook naar HBOK gaat kwam in contact met Don Guezen.  Dat was vooral een gezellig gesprek en ik heb er in ieder geval een goed gevoel aan overgehouden.”

Robin Meerhoff (l) in duel namens Sporting Martinus
Robin Meerhoff (l) in duel namens Sporting Martinus

Middenvelder Robin Meerhoff speelt al bijna zijn hele leven bij Sporting Martinus in Amstelveen. Meerhoff: “ Ik ben begonnen in de C-junioren. Speler er dus al tien jaar waarvan de laatste vijf seizoenen in het eerste. De laatste paar jaar twijfelde ik steeds of ik zou blijven want Martinus is een hele gezellige club. Maar het is tijd om te kijken wat ik echt kan en of ik het op een hoger niveau ook aankan. Tijd voor een nieuwe uitdaging. En HBOK speelt op zaterdag dus dan kan ik op zondag mooi bij Martinus kijken.”

Naast Meerhoff, Hijzelendoorn en Lith komen ook doelman Rogier Schrama (Swift), Milles Tichelaar (DWV) en Joey Noordenbos (OFC) HBOK versterken.

Foto boven: Danny Hijzelendoorn (m) namens JOS Watergraafsmeer tegen Ajax

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!