Home / slideshow / Hirasingh enthousiast: “Overstap is echt top”

Hirasingh enthousiast: “Overstap is echt top”

Yaro Hirasingh is enorm blij met zijn transfer van Zuidoost United naar FC Emmen. De verdediger liep eerder in november al stage in Drenthe, en mag nu definitief voor FC Emmen O19 uitkomen. “Het is echt top”, reageert Hirasingh.

Mannenvoetbal

De talentvolle achterhoedespeler zat afgelopen jaar nog bij Hollandia, maar besloot vervolgens over te stappen naar Zuidoost United. “Ik had er veel goede verhalen over gehoord, dus ik wilde de stap wagen.” Het was in het begin lastig voor Hirasingh, omdat hij van de Eerste Divisie naar Vierde Klasse ging. “Ik heb absoluut veel geleerd, ook al speelde ik Vierde Klasse. Je speelt dan toch echt mannenvoetbal, dus je leert zakelijk spelen. Als je de bal namelijk niet op tijd weet af te spelen, dan lig je op de grond. Dus zo leer je het wel.” Hirasingh was toen nog niet bezig met de volgende stap. “Ik heb in die tijd gewoon vooral mijn ding gedaan en dan komt het vanzelf.”

Trainingsstage

Afgelopen jaar liep Hirasingh zowel bij Odense als bij FC Emmen stage. “De stage bij Odense was eerder in het jaar en toen was ik pas net bij Zuidoost United. Dat was best lastig voor mezelf, omdat ik in het buitenland speelde en bijvoorbeeld ook Engels met de jongens moest praten. Het was daar anders voetballen, waardoor ik mezelf enorm moest aanpassen.” FC Emmen was voor Hirasingh een betere match. “Bij FC Emmen O19 had ik een training, wedstrijd en weer twee trainingen. Dat verliep eigenlijk goed, waardoor de club snel duidelijk was dat ik was aangenomen. Daarna moesten de randzaken nog worden geregeld.”

Hirasingh voelde direct dat de keuze voor FC Emmen de juiste was. “De grootste pluspunt voor mij was dat ik in de winterstop kon aanschuiven. Bij andere clubs kon dat namelijk pas volgend seizoen. Ik denk alleen dat het beter is voor mijn ontwikkeling om al een half jaar te hebben meegespeeld op een professioneel niveau.” Het talent weet dat zijn elftal tot grootse daden kan komen. “Ons team kan een hoog niveau aantikken. Bovendien zijn onze tegenstanders van een hoog niveau, waardoor mijn prestaties met de maanden alleen maar beter gaan worden.”

De voormalig verdediger van Zuidoost United heeft zin de komende tijd bij FC Emmen O19 aan te sluiten, waarna hij na de zomer voor FC Emmen O21 gaat spelen. Van daaruit hoopt Hirasingh zichzelf te bewijzen. “In eerste instantie moet ik kijken of ik met het niveau mee kan, vervolgens moet ik stap voor stap verder komen. Ik moet uiteraard mijn plek nog afdwingen. Dan kom ik vanzelf in de basis”, aldus Hirasingh.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Van Riemsdijk Sports Academy

FC Emmen trekt Hirasingh per direct aan