Hoe werkt het topscorersklassement van Amsterdam?

Nu het nieuwe seizoen begonnen is en de eerste goals gemaakt zijn, is het tijd voor een nieuw topscorersklassement. Een mooi moment om de regels nog eens even uit te leggen.

Spelers die uitkomen in de Tweede Divisie tot en met de tweede klasse dingen mee om de prijzen. Dat betekent dat dit seizoen spelers van de volgende teams mee doen: AFC (zon), OFC (zon), Ajax (zat), De Dijk (zon), Swift (zat), JOS/Watergraafsmeer (zon), Purmersteijn (zon), AFC (zat), WV-HEDW (zat), AMVJ (zat), Arsenal (zat), DVVA (zat), FC Aalsmeer (zat), HBOK (zat), OSV (zat), Purmersteijn (zat), Almere FC (zat), Waterwijk (zat), AGB (zon), Hoofddorp (zon), Legmeervogels (zon), SDZ (zon), IVV (zon), DCG (zon), DWS (zon), FC Weesp (zon), KDO (zon), Pancratius (zon), RODA ’23 (zon), Zeeburiga (zon)

Omdat een goal in de Tweede Divisie moeilijk te vergelijken is met een goal in de tweede klasse, maakt Het Amsterdamsche Voetbal al sinds jaar en dag gebruik van een wegingssysteem. 

Voorbeeld: AFC (zondag) komt uit in de Tweede Divisie. De factor per doelpunt is 2,0, maar omdat AFC 34 wedstrijden speelt in plaats van 26 wordt de volgende berekening toegepast: 2,0 : 34 x 26 = 1,52. Dat ronden we dan af naar 1,5 per doelpunt.

Dit seizoen is er een kleine wijziging: de Derde Divisie bestaat dit seizoen uit 17 teams, in plaats van 18. De nieuwe weging voor de Derde Divisie wordt daarvoor 1,8 : 32 x 26 = 1,46 = 1,5. Een goal in de Derde Divisie telt dit seizoen dus net zo zwaar als een goal in de Tweede Divisie. Eindigen een speler uit de Derde Divisie en Tweede Divisie gelijk aan het einde van het seizoen? Dan wint de Tweede Divisionist. 

Foto: Tom Poederbach 

Ignacio en Brantjes vestigen zich als eerste in het nieuwe Topscorersklassement

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)