Ignacio en Brantjes vestigen zich als eerste in het nieuwe Topscorersklassement

Afgelopen weekend startte de competitie in zowel de Tweede Divisie als de Derde Divisie. AFC en OFC kwamen in actie, Ajax zaterdag had nog een weekendje vrij, omdat de competitie een oneven aantal ploegen telt.

Bij de start van de competitie hoort uiteraard ook een nieuw Topscorersklassement. Vorig seizoen kroonde Raily Ignacio zichzelf tot topscorer van Amsterdam, door maar liefst 27 goals te maken in de Tweede Divisie. Dit seizoen kende voor hem persoonlijk een goede start, want met zijn goal tegen GVVV was hij de eerste die een plekje in het nieuwe klassement wist te veroveren. Het duel werd wel met 1-1 gelijk gespeeld.

Zondag ging OFC op bezoek bij Groene Ster, dat dankzij twee penalty’s aan het langste eind trok. Namens de Oostzaners kwam verdediger Mike Brantjes op het scorebord. Vorig seizoen was hij goed maar 7 goals en nu ligt de eerste goal er dus ook alweer in. 

Volgende week ongetwijfeld meer beweging in het topscorersklassement. Dan komt ook Ajax zaterdag in actie en gaat de Hoofdklasse van start.

Hoe werkt het topscorersklassement van Amsterdam?

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)