Hoek geeft De Dijk met vernedering laatste zetje naar Hoofdklasse

Het doek is gevallen over derdedivisionist De Dijk. Vorige week leek de ploeg van Kees Oostermeijer met een verrassende overwinning op ODIN’59 de laatste strohalm te grijpen, maar op eigen veld ging het gruwelijk mis tegen Hoek. Door een 1-9 nederlaag is degradatie naar de Hoofdklasse een feit.

Geen moment was het een wedstrijd aan de Schellingwouderdijk. Het enige geluk dat De Dijk had, was dat dubbele cijfers de Amsterdammers bespaard bleef. Na twintig minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-3 achterstand aan door doelpunten van Kyle Doesburg, Reguillo Vandepitte en Gert-Jan van Leiden. Uiteindelijk bepaalde Rik Impens de ruststand op 0-4 en was voor iedereen al duidelijk dat het doek zaterdagmiddag zou vallen.

Een ontketend Hoek kende weinig genade voor de laagvlieger. Doesburg, Marijn Wijkhuijs, Impens, de derde van Doesburg en tweede voor Van Leiden zorgden ervoor dat er een kwartier voor tijd 0-9 op het scorebord stond. Dubbele cijfers en een record van de grootste zege in de Derde Divisie leken aanstaande. Zo erg werd het niet voor De Dijk. Vlak voor tijd verzachtte Hussam Dowaah de pijn met de 1-9. Het was slechts een doekje voor het bloeden.

Voor het tweede jaar op rij is De Dijk, dat ondanks de monsterscore voorlaatste blijft staan, gedegradeerd: van de Tweede Divisie naar (volgend seizoen) de Hoofdklasse. De Amsterdammers zullen op zaterdag actief blijven en komen volgend seizoen dus Swift tegen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Archieffoto: José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)