Hoekse spits met Tottenham Hotspur-verleden kwelgeest van AFC (zaterdag)

Een busreis naar Zeeuws-Vlaanderen is al lang, maar met een nederlaag achter de kiezen wordt de afstand nog groter. Zaterdag Hoofdklasser AFC ging op bezoek bij Hoek met 1-0 onderuit door een doelpunt van de eerder deze week vastgelegde spits Daniël Akindayini.

Een Engelse spits met Nigeriaanse roots die in de winterstop in Zeeuws-Vlaanderen aan kwam waaien. “Het is apart dat je zoiets met contracten in de winterstop kan regelen. In de Hoofdklasse.. Dat begint niet meer op amateurvoetbal te lijken”, zei AFC-trainer Benno Nihom. Vlak na rust was de spits, die in de jeugd van Tottenham Hotspur en Brighton speelde en overkwam van het Noorse Gjovik-Lyn (vierde niveau, red.), trefzeker bij zijn debuut. Akindayini werkte bij de eerste paal een voorzet van Fabian Wilson binnen: 1-0.

De paar minuten daarvoor was AFC zelf drie keer gevaarlijk, maar ontbrak het aan zuiverheid in de buurt van het strafschopgebied. Jasper Blonk was na de tegentreffer het dichtst bij een gelijkmaker. Zijn kopbal spatte uiteen op de lat en uit de rebound schoot Tommy Dekkers net over. Aan de andere kant verzuimde Rik Impens het duel vroegtijdig te beslissen. “Zij zullen zeggen dat ze optisch meer de bal hadden, dat was ook een bewuste keuze van ons, maar een gelijkspel was meer op z’n plaats geweest. Dit is net het verschil tussen ons en de andere ploegen.”

Toch kan Nihom zijn team weinig kwalijk nemen. Door blessures, vakanties en overige verplichtingen had de oefenmeester slechts vijftien spelers tot zijn beschikking. “Ik heb een ploeg gezien die heel graag wil, er hard voor heeft gewerkt en bij vlagen zelfs goed gevoetbald. Dat we verliezen is zuur, maar ik ben ook trots. Als wij dit blijven doen qua energie en beleving gaan we voldoende punten pakken. Wij moeten hieruit vertrouwen tanken en tegen onze directe concurrenten de punten pakken. Daarvoor geeft deze wedstrijd hoop, om te beginnen tegen onze vrienden van Swift.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC