Hollandia laat Purmersteijn met onverdiende nederlaag achter

Vorig seizoen was Purmersteijn voor de competitiegenoten een onneembare vesting. Van de vijftien thuiswedstrijden verloor de ploeg van Martin van Ophuizen er slechts twee. Nu heeft de zondag Hoofdklasser na vier duels op eigen veld al net zoveel nederlagen moeten slikken. In een wedstrijd die geen winnaar verdiende, pakte Hollandia de drie punten: 0-1.

Een week geleden tankten de Purmerenders vertrouwen bij De Bataven (0-3 zege), waardoor Van Ophuizen zaterdagavond dezelfde elf namen vanaf de aftrap liet beginnen. Op eigen veld werd Purmersteijn vanaf het begin vastgezet en keek de thuisploeg na vijftien minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Bowedee Burleson tikte de snelle Kevin Giele heel licht aan, maar dat was voor de scheidsrechter voldoende om een strafschop te geven. Sven Deen maakte dankbaar gebruik van dit cadeautje: 0-1.

Purmersteijn deed er vervolgens alles aan om de stand gelijk te trekken. Hollandia probeerde het spel van de gastheren te ontregelen en met succes. Bovendien werd de Purmerenders een strafschop ontnomen na een overtreding op Lester Aarsman. Wat ze ook probeerden, het lukte de thuisploeg niet om in de jacht op de gelijkmaker een serieuze kans te creëren.

Pas na ruim een uur spelen konden de toeschouwers een beetje opveren toen Yassin el Yaakoubi rakelings naast schoot. Hollandia-doelman Nick van Santen werd nauwelijks uitgetest en had slechts één keer moeite met een van de vele hoekschoppen. Zijn verdedigers voorkwamen vervolgens tot twee keer toe een treffer. Aan de andere kant van het veld moest De Groot zich in de slotfase nog strekken op een schot van Deen om de nederlaag niet nog groter uit te laten vallen.

Een ontgoocheld Purmersteijn leed een teleurstellende nederlaag en lijkt de promotie-aspiraties voorlopig weer terug in de ijskast te kunnen zetten. Met negen punten uit acht wedstrijden bezet de ploeg van Martin van Ophuizen de twaalfde plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)