Home / Algemeen / Hollandia-topschutter Sonny Pronk kiest voor Ajax

Hollandia-topschutter Sonny Pronk kiest voor Ajax

Een dag na het aangekondigde vertrek van Bilal el Amrani heeft Ajax snel gehandeld door Sonny Pronk te halen van zondag Hoofdklasser Hollandia. De 25-jarige spits moet samen met Tim Plemper (RODA’23) concurreren om de plek in de punt van de aanval.

Hij vindt het klaar voor een volgende stap. Kijken waar zijn plafond ligt. Na veel interesse van andere clubs viel de keuze op Ajax. “Ik heb altijd wel de drang naar meer, ben een ambitieuze jongen. Ajax is een mooie stap. Topfaciliteiten, één van de mooiste amateurclubs”, zegt de uit Enkhuizen afkomstige aanvaller.

Pronk is bezig aan zijn eerste seizoen in Hoorn, nadat hij afgelopen zomer overkwam van West Frisia. Daar was hij in de tweede klasse liefst 32 keer trefzeker. “In het begin had ik wat aanpassingsproblemen. Mijn handelingssnelheid moest omhoog, voor de rest kon ik mij vrij makkelijk aanpassen. Na vijf wedstrijden droog te hebben gestaan, begon het te lopen.” Inmiddels staat de teller op 24 doelpunten in de Hoofdklasse. “Het seizoen is nog niet klaar, dus ik hoop de dertig aan te tikken.”

Wat hij van verhalen heeft gehoord, heeft oud-profvoetballer Sjaak Polak een belangrijke rol gespeeld in de overgang. Pronk maakte indruk tegen SJC, waar Polak nu hoofdtrainer is. Vervolgens werd de aanvalsleider benaderd door Yuri Rose (nieuwe trainer van Ajax, red.). “Er loopt veel kwaliteit rond bij Ajax. Yuri is een man met de nodige ervaring als oud-prof en is zelf ook spits geweest. Van hem kan ik heel veel leren.”

Foto: Hollandia

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)