Melvin Holwijn Barnet

Holwijn stopt als prof en kiest voor Hoofddorp

Melvin Holwijn heeft definitief een punt achter zijn prof carrière gezet. De 33-jarige aanvaller is realistisch en weet dat hij op dat niveau niet meer van toegevoegde waarde is.  Zijn laatste wedstrijd speelde hij voor het Engelse Barnet. Vanaf komend seizoen is hij te bewonderen bij zondag tweede klasser SV Hoofddorp.

Holwijn: “Bij Barnet heb ik het onder Landvreugd en Davids nog geprobeerd maar ik had het niet meer. Ik was niet beter maar ook niet echt minder dan de rest. Ik moest het altijd hebben van mijn snelheid maar die heb ik niet meer zoals ik die vroeger had.”

Holwijn debuteerde in 1998 in het betaalde voetbal bij Telstar. Hij zou daar uiteindelijk zes seizoen spelen. In die periode kwam hij tot 154 competitie wedstrijden waarin hij 46 scoorde. Na twee mindere jaren bij het Griekse Iraklis Saloniki (17 wedstrijden, 1 goal) keerde hij terug in Nederland bij Cambuur (49 wedstrijden, 4 goals). Na wederom drie jaar bij Telstar te hebben gespeeld (83 wedstrijden 21 goals) beproefde hij zijn geluk bij Carl Zeiss Jena in Duistland om vervolgens weer bij Telstar terug te keren. Het afgelopen seizoen begon hij bij de amateurs van Blauw Wit Amsterdam om tussentijds voor het Engelse Barnet (onder Landvreugd en Davids) te gaan spelen. Hij kwam in Engeland tot een enkele invalbeurt.

Melvin Holwijn als speler van Telstar
Melvin Holwijn als speler van Telstar

Holwijn: “Het zit er gewoon niet meer in. Zo realistisch moet ik zijn. Ik moet nu een ‘ gewone’ baan gaan zoeken per 1 augustus. Daarnaast ben ik jeugdtrainer geworden bij Pancratius. Het afgelopen seizoen deed ik het al op vrijwillige basis maar komend seizoen heb ik officieel de E en F top onder mijn hoede. “

Stoppen met voetballen komt echter niet op in het hoofd van Holwijn. Komend seizoen speelt hij voor zondag tweede klasser Hoofddorp. Holwijn: “ Ik wil zeker lekker blijven voetballen. Het liefst tot mijn tachtigste. Via mijn oom (bevriend met trainer Jimmy Simons, red.) kwam ik contact met Hoofddorp. Het is een paar stappen terug maar ze zijn erg ambitieus. Ik heb ene goed gevoel aan mijn gesprek over gehouden met Simons. Ik heb ook gesproken met Ajax (zaterdag), Zeeburgia en JOS Watergraafsmeer maar het is dus Hoofddorp geworden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!