Home / Algemeen / Honsbeek (Legmeervogels): “Genieten van bekerwedstrijd tegen AFC”
Foto Minke Wiggerink

Honsbeek (Legmeervogels): “Genieten van bekerwedstrijd tegen AFC”

Jack Honsbeek is met Legmeervogels goed begonnen aan het seizoen en staat aan het einde van de eerste periode op een keurige tweede plaats in de zondag tweede klasse B. De ploeg verloor van het weekend echter wel de koppositie aan ZSGO/WMS door uit tegen Hoofddorp punten te laten liggen (1-1). Ondanks het puntverlies doet Legmeervogels nog volop mee voor de eerste periodetitel.

Legmeervogels is dit seizoen nog ongeslagen en dus kan trainer Jack Honsbeek spreken van een goede seizoenstart. “We zijn het seizoen veel beter gestart dan voorgaande jaren en staan er op dit moment prima voor. Toch zijn de verschillen is deze tweede klasse erg klein en dus wil ik het gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Naar mijn mening staan een aantal ploegen nu veel te laag geklasseerd. Het is ook zo wanneer je twee keer verliest, je weer in de onderste regionen bivakkeert.”

Legmeervogels - Hoofddorp

De coach baalde afgelopen zondag logischerwijs van het gelijke spel tegen Hoofddorp. “We begonnen niet scherp aan de wedstrijd en daardoor komen we onnodig op achterstand. We herstellen ons vervolgens goed maar we moeten uiteindelijk wel de kansen afmaken en de wedstrijd winnen. Hoofddorp had in de tweede helft namelijk geen antwoord meer op ons spel.”

Komend weekend staat er een mooi affiche te wachten voor de formatie van Honsbeek. Legmeervogels gaat zondag op bezoek bij AFC voor de beker. Honsbeek vindt dat zijn ploeg vooral moet genieten van deze wedstrijd. “Als we tien keer tegen AFC spelen, verliezen we normaal gesproken negen van de tien keer. We moeten daarom gewoon genieten en hopen dat we kunnen stunten. We zullen ons zeker niet helemaal ingraven en gewoon proberen ons eigen spelletje spelen. In Engeland zie je ook wel eens kleine clubs grote namen uitschakelen, dus je weet het nooit. Je moet hopen dat het lang gelijk blijft en er bijvoorbeeld een verdwaalde corner in gaat”.

AFC – Legmeervogels begint zondag om 14:30 uur op Sportpark Goed Genoeg.

Verslag: Joey Schoo
Foto: Minke Wiggerink