Foto Jose Mol

Honsbeek (Legmeervogels): “We moeten ons niet gek laten maken”

In de zondag eerste klasse A heeft Legmeervogels kennis gemaakt met een hoger niveau. De promovendus verloor haar eerste twee wedstrijden met 3-0 van Purmersteijn en Velsen. “We moeten vooral rustig blijven” , zegt trainer Jack Honsbeek.

Honsbeek: “Van Purmersteijn verliezen is absoluut geen schande. Al vond ik dat we het heel aardig gedaan hebben. Zij zijn een stuk verder. Het is een ploeg waar wij ons nog niet mee kunnen meten. Tegen Velsen was het een heel ander verhaal”

legmeervogels-purmersteijn-foto-jose-mol-jack-honsbeek-4

Legmeervogels werd vorig seizoen met overmacht kampioen van de tweede klasse en wist zich in de zomer ook nog eens te versterken. Honsbeek: “Het verschil is dat de andere clubs uit onze competitie zich verstreken met spelers uit de hoofdklasse en wij het moeten doen met jongens die van een tweede of derde klasse club komt. Dat is natuurlijk een groot verschil. Maar er zit zeker potentie in. Wij moeten gewoon geduld hebben.”

Tegen medepromovendus Velsen werd er dus ook met 3-0 verloren. Toch was de wedstrijd heel anders dan die tegen Purmersteijn. Honsbeek: “We krijgen al na een kwartier een rode kaart (voor Daan van Huffel, red.). Dat gooit natuurlijk mijn hele plan overhoop. Toch hebben we het heel goed gedaan en waren we zeker niet de mindere. Die 3-0 was dan ook heel geflatteerd. Zelfs met tien man hebben we voldoende kansen gehad. Ik vind dat we het voortreffelijk hebben gedaan.”

legmeervogels-purmersteijn-foto-jose-mol-jack-honsbeek-7

Aanstaande zondag ontvangt Legmeervogels het uit de hoofdklasse gedegradeerde EDO. Honsbeek: “Dat zal zeker weer een zware pot worden. Ik hoop alleen niet dat we in de hoek komen waar de klappen vallen. We zullen heus nog wel vaker een paar wedstrijden achter elkaar gaan verliezen. Het is gewoon een ander (lees beter) niveau en een andere tijd dan vorig jaar. De cijfers liegen niet. Daar zijn we ons van bewust, maar we moeten ons niet gek laten maken. We moeten het ook relativeren.”

Klik hier voor het programma en de stand van de zondag eerste klasse A.

Foto’s Jose Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!