Home / slideshow / FC Abcoude in alle geledingen een echte vereniging

FC Abcoude in alle geledingen een echte vereniging

FC Abcoude is met prestatief of recreatief voetbal in selectieteams, breedteteams, vriendenteams en G-teams voor jongens, meisjes, dames en heren als vereniging van alle markten thuis. Hoofd jeugdopleiding Peter Bon is dan ook trots op zijn club. “Het is onze kracht dat we in alle geledingen een échte vereniging zijn, zowel in de selectie- als breedteteams”, vertelt hij.

Sterke jeugdopleiding

Bon ziet dat FC Abcoude veel energie in de jeugdopleiding als geheel stopt. “Wij investeren voor alle teams in gediplomeerde trainers, omdat we voor een combinatie van plezier, sportiviteit en prestatie willen zorgen. De scouts die bij onze club langskomen, zeggen vrijwel altijd: hier heerst nog écht een verenigingssfeer. Teams móéten hier niet winnen met geschreeuw langs de kant, waardoor spelers zich makkelijker individueel kunnen ontwikkelen. Bovendien is in de technische commissie een uitstekende samenwerking met alle technische coördinatoren.”

Het heeft de afgelopen tientallen jaren erin geresulteerd dat voormalige leden van Abcoude hun weg richting het betaald voetbal wisten te vinden. Ruud Hesp, Danny Hesp, Gijs Luirink, Edson Braafheid, Matthijs de Ligt, Kaylee de Sanders: het is slechts een rijtje namen van spelers die de top hebben bereikt. “Ik ben al dertig jaar betrokken bij de club, dus natuurlijk maakt het je trots als dat soort jongens het profvoetbal bereiken”, reageert Bon. “Wat dat betreft hebben we nog altijd een goede naam, want volgens mij spelen nog vijftien jongens met een Abcoude-achtergrond in het betaald voetbal.”

Nieuwe aanwas

Ook komende zomer weten jeugdspelers weer de weg naar Ajax en AZ te vinden. “We hebben een succesvolle jeugdopleiding, waardoor we vaak een aantal spelers kwijtraken. Bovenal zijn we ontzettend trots dat spelers naar BVO’s gaan. Aan de andere kant willen we uiteraard op niveau blijven spelen en zijn we een dorpsclub. Daarom verwelkomen we graag nieuwe leden die graag bij FC Abcoude willen voetballen.”

Ouders kunnen hun zoon of dochter opgeven voor talententrainingen die, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM, in mei en juni plaatsvinden. “Voetballers krijgen dan de mogelijkheid om twee keer mee te trainen met de huidige selectieteams. Na deze trainingen geven we dan het oordeel of ze in de selectieteams kunnen komen. Laat ik overigens voorop stellen dat naast potentiële spelers voor de selectieteams iedereen welkom is. Interesse? Meld je dan aan via technischecommissie@fcabcoude.nl.

Jeugdspelers kunnen volgend seizoen zelfs extra mogelijkheden verwachten rondom de trainingen. “In het nieuwe seizoen geven wij weer veel aan de ontwikkeling van onze jeugdspelers uit. De selectieteams krijgen bijvoorbeeld een derde training die is gericht op techniek en mentaliteit. Daarnaast hebben we een samenwerking met een atletiekschool, waarmee we aandacht hebben voor looptraining en motoriek. Spelers krijgen daarmee optimaal de kans zichzelf te ontwikkelen”, aldus Bon.

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Servinus kersverse trainer FC Abcoude: “Terug naar tweede klasse”

Send this to a friend