Hoofdagent Leenen (DCG) neemt het samen met Koopman (AFC) op tegen Telstar

DCG-middenvelder Thom Leenen neemt het vanavond met het politie elftal op tegen Jupiler League club Telstar. Het nationale elftal, waarin ook Pieter Koopman (AFC) en Alex de Bruijne (JOS/Watergraafsmeer) actief zijn, speelt een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het Europees kampioenschap voor politie-elftallen.

“Het politie elftal bestaat uit agenten uit alle provincies van Nederland”, zegt Leenen. “De coach, ditmaal Simon Kistemaker, probeert iedere keer een zo’n sterk mogelijk elftal samen te stellen. De meeste jongens spelen in de Top- of Hoofdklasse dus ik speel vergeleken met de rest nog op een redelijk laag niveau.”

Leenen is zelf hoofdagent bij de politie en geniet volop van zijn functie. “Ik heb een driejarige opleiding doorlopen en ben nu bijna klaar. Als hoofdagent ben je altijd als eerste ter plaatste en je wordt door de meldkamer overal op afgestuurd. Dat maakt het werk heel leuk. ”

Thom Leenen namens zijn club DCG in actie tegen Weesp
Thom Leenen namens zijn club DCG in actie tegen Weesp

Naast Leenen maken ook Pieter Koopman (AFC) en Alex de Bruijne (JOS) onderdeel uit van het team. Helaas moest de Bruijne zich voor vanavond afmelden. De verdediger raakte zondag in de uitwedstrijd tegen De Meern (4-1 nederlaag, red.) geblesseerd. “Dat is zeker een aderlating. De vorige wedstrijd was hij 100% zeker de man of the match. Hij speelde en sterke wedstrijd en is in het centrum van de verdediging erg belangrijk voor ons.”

AFC-spits Pieter Koopman in actie namens het politie elftal in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk
AFC-spits Pieter Koopman in actie namens het politie elftal in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk

Het politie elftal lijkt op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zooitje amateurs, maar in januari werd slechts met 1-0 verloren van RKC Waalwijk. “Het zal voor ons een lastige wedstrijd worden waarin we waarschijnlijk zullen moeten inzakken. Vorige keer hebben we tegen een Jupiler League-club ook ons mannetje gestaan. We zullen niet als favoriet aan de aftrap verschijnen maar er liggen voor ons zeker kansen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!