Hoofddorp na verlies tegen Weesp al vier wedstrijden zonder zege

In de zondag tweede klasse B kreeg Hoofddorp Weesp op bezoek. Voor beide ploegen was een overwinning erg belangrijk. Weesp bleek uiteindelijk de bovenliggende partij te zijn en stijgt hierdoor drie plaatsen op de ranglijst. Voor Hoofddorp is dit inmiddels zijn vierde wedstrijd op rij zonder overwinning.

Weesp begint fel aan de wedstrijd en weet Hoofddorp vast te zetten op zijn eigen helft. Door deze druk weet weesp al snel een vrijetrap en een paar corners af te dwingen. Dit leidde tot de eerste kansen, maar niet tot een doelpunt. Na vijf minuten wist Hoofddorp onder de druk uit te voetballen en begonnen ze te heersen over het veld. Dit leverde veel balbezit op en een aantal grote kansen. Zo schiet Nick Witsche uit een corner op doel, maar Aize Burggraaf weet de bal van de lijn te koppen. Ook Weesp keeper Wim Tap moest in actie komen bij de verdere kansen van Hoofddorp.

Mitch Meulenbroek

Weesp kon moeilijk onder de dominantie van Hoofddorp uitkomen en speelde op de counter. Maar meer dan wat speldenprikjes konden ze niet uitdelen. Het wachten was op het eerste doelpunt aan de kant van Hoofddorp. Deze kwam alleen niet en zo gingen beide partijen zonder doelpunten de rust in.

Na de rust begon Hoofddorp sterk. Na één minuut weet Ibrahim Akkabi de zestien in te penetreren. Voordat Ibrahim Akkabi kan schieten wordt hij in de rug geduwt. Zonder aarzelen geeft de scheidsrechter dan ook de penalty. Hoofddorp aanvoerder Nick Tavenier weet deze kans te verzilveren en schiet de 1-0 binnen.

Na de 1-0 leek Weesp wakker geschud. Het begon gelijk de gelijkmaker te zoeken. Binnen vijf minuten weet Jesse van Huisstede de 1-1 ook binnen te schieten. Na eerst een kopbal rakelings over te koppen weet hij niet veel later aan de verdediging van Hoofddorp te ontsnappen om zo alleen op Hoofddorp keeper Edwin Pieterse door te lopen. Met een handig wippertje, weet hij de bal over Edwin Pieterse het doel in te spelen.

Ibrahim Akkabi

Na de 1-1 gaat de wedstrijd gelijk op. Aan beide kanten weten ze kleine kansen te creëren, maar het is toch Weesp dat de voorsprong weet te pakken. Uit een goede corner van Thijs Visser weet aanvoerder Ramon Westland zijn ploeg op voorsprong te koppen. Hoofddorp probeert nog wat terug te doen en krijgt ook nog de betere kansen. Vlak voor tijd lijkt de 2-2 nog binnen getikt te worden door Kobina Plange, maar de bal gaat rakelings over. Ook weet Nick Tavenier nog de lat te raken uit een vrijtrap op de zestien meter. Het zit Hoofddorp alleen niet mee en zo eindigt de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor Weesp.