Hoofddorp begint overtuigend aan seizoen

In de zondag tweede klasse B is Hoofddorp goed aan het seizoen begonnen. Onder leiding van trainer Jimmy Simons won Hoofddorp overtuigend met 1-4 bij promovendus Wasmeer. Marijn de Haas scoorde twee keer voor de ploeg die vorig seizoen op het laatste moment, na strafschoppen, promotie naar de eerste klasse miste.

Zodra de scheidsrechter op zijn fluit blies begon Hoofddorp met het druk zetten op de verdediging van Wasmeer. In de tweede minuut betaald het vroeg storen bijna uit. Door het druk zetten van Marijn de Haas raakt keeper Brenno de Man bijna in de problemen. Zijn uittrap wordt geblokt waardoor de bal bijna in de voeten van De Haas kan komen. De Man kan zijn fout nog net goed maken en de vroege voorsprong voorkomen.

Tien minuten later is het wel raak. Verdediger Mitchell Janssen geeft een dieptebal die rond de rand van de zestien meter uitkomt. Brenno de Man komt uit, maar de bal wordt net voor zijn voeten weg getikt. Marijn de Haas kan hierdoor Hoofddorp op een 0-1 voorsprong schieten door de bal in het lege doel te schuiven.

De 0-1 stand was uiteindelijk ook de ruststand omdat beide ploegen het na lieten om hun kansen af te maken.

In de 55e minuut weet Hoofddorp de voorsprong te verdubbelen. Nick Tavenier geeft de bal mooi voor van uit een vrijetrap aan de rechterkant van het strafschopgebied van Wasmeer. Elroy Knol torent boven iedereen uit en weet de bal achter Brenno de Man te koppen.

Niet veel later wist Ibrahim Akkabi met een prachtige steekpass Kobina Plange weg te sturen. Plange zag de meegekomen Marijn de Haas staan die daarna zijn tweede doelpunt van de wedstrijd kon maken.

Één minuut na de 0-3 wist de net ingevallen Ivanildo Darson wat terug te doen voor de thuisploeg. Één op één met keeper Edwin Pieterse wist hij de eer van Wasmeer te redden.

Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Hoofddorp nog één maal het doel te vinden. Dit maal wist Plange met een voorzet Sven Wierda te bereiken. Deze jonge spits kon vanaf vijf meter ook zijn doelpuntje nog meepikken.