Hoofddorp beloont zichzelf tegen NVC

In de zondag tweede klasse B moest Hoofddorp het thuis opnemen tegen directe concurrent NVC. Voor Hoofddorp, dat al zeven wedstrijden lang niet heeft weten te winnen, was het vandaag van belang om te winnen. Dan zouden ze in het spoor van de concurrentie kunnen blijven en misschien zelfs een klein gaatje kunnen slaan. Tegen NVC ging het goed voor Hoofddorp. Met weinig persoonlijke fouten, wist de ploeg van trainer Jimmy Simons de drie punten op sportcomplex De IJvelden te behouden door een 2-0 overwinning.

De wedstrijd begint met een zeldzame gebeurtenis. Na zo’n vier minuten spelen valt NVC grensrechter Jansen geblesseerd uit. Het spel ligt een paar minuten stil als hij wordt vervangen door een wisselspeler van NVC.
Na 25 minuten gespeeld te hebben komt de eerste grote kans in de wedstrijd. Kobina Plange besluit druk te zetten op keeper Maikel Eman. Eman heeft daar veel moeite mee en krijgt de bal niet weg. Plange kan zijn voet nog tegen de bal aanzetten maar deze verdwijnt net naast de buitenkant van de paal.

Foto Ton Hofstra: peter van Dongen (l) in achtervolging op Jasper de Bie
Foto Ton Hofstra: Peter van Dongen (l) in achtervolging op Jasper de Bie

Een paar minuten later weet Hoofddorp in een tamme eerste helft de score te openen. Jasper de Bie gaat aan de linkerflank twee verdedigers van NVC voorbij met een mooie individuele actie. De Bie zet zichzelf vrij voor keeper Eman en weet met een bekeken schot de verre hoek te vinden en zo de 1-0 binnen te schieten.

Na de rust waren beide partijen aan elkaar gewaagt en kwamen er aan beide kanten meer kansen. Al snel na rust weet Kemal Gezer met een mooie voorzet Roberto de Randimi te bereiken in de zetien meter. Randimi haalt hard uit, maar krijgt de bal niet ver genoeg in de hoek. Keeper Edwin Pieterse weet met een goede reflex de bal uit het doel te halen.
Kemal Gezer weet in de tweede helft steeds voor veel gevaar te zorgen en speelt een goede wedstrijd. Met zijn acties over de zijkant en goede voorzetten maakt hij het de verdediging van Hoofddorp vaak lastig. Hij kan zijn werk alleen niet met een doelpunt belonen.

Foto Ton Hofstra: Jelmer de Winter (r) wordt op de huid gezeten door Kevin Vermeij

Halverwege de tweede helft weet Hoofddorp zelfs de voorsprong uit te breiden. Na een aantal goede acties, waar de laatste bal telkens niet aankomt, weet Nick Tavenier met een snel genomen vrijetrap Jelmer de Winter te bereiken. De Winter gaat alleen op keeper Eman af en weet zo zijn goede spel met een doelpunt te bekronen.

Beide partijen zijn aan elkaar gewaagd alleen worden de kansen aan beide kanten niet meer benut. Met het overwicht in balbezit weet Hoofddorp na de 2-0 de wedstrijd rustig uit te spelen en de drie punten thuis te houden. Na zeven wedstrijden zonder overwinning weet Hoofddorp eindelijk weer een overwinning te noteren. Door overwinningen van bijna alle concurrenten was dit ook erg belangrijk voor Hoofddorp dat volgende week de volgende concurrent Abcoude op bezoek krijgt.