Hoofddorp blijft door zege op VVIJ foutloos in 2017

In de subtop van de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp een belangrijke overwinning geboekt op VVIJ. De ploeg van Jimmy Simons boekte de vierde overwinning op rij en heeft daardoor nog geen steekje laten vallen in dit kalenderjaar. VVIJ werd op eigen veld met 3-1 naar huis gestuurd.

Hoofddorp begon sterk aan de wedstrijd en kreeg zo ook de eerste kansen. Revelinio Vermeer plukte de bal van de voeten van de weifelende Melvin Wesselo, zette Ivar Lammers vrij voor doelman Joey Swanink, maar Lammers had teveel tijd nodig waardoor de kans verloren ging. De laatste bal in de buurt van het doel was telkens niet zuiver, waardoor Swanink ook in het restant van de eerste helft niet serieus getest werd door de thuisploeg. VVIJ kreeg alleen in de tegenaanval een paar mogelijkheden, maar de hoge ballen bij voorzetten en vrije trappen zorgden niet voor veel gevaar.

Na de rust slaagde Hoofddorp er wel in om de score te openen. In eerste instantie nam Özkan Özmen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied slecht, maar nadat de bal terug kwam uit de muur besloot hij in één keer verwoestend uit te halen en Swanink daarmee kansloos te laten: 1-0. Een paar minuten later werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Vermeer werd onderuit gehaald door Wesselo en de toegekende strafschop werd door Lammers benut.

Halverwege de tweede helft bracht VVIJ de spanning nog een beetje terug in de wedstrijd. Tom van der Horst kwam goed door aan de rechterkant en Pepijn Steenmetz schoot uit diens strakke voorzet de 2-1 achter doelman Jan Ziere. De gasten uit IJsselstein probeerden meer aan te zetten in hun zoektocht naar de gelijkmaker, maar ze kwamen er niet door heen. Vlak voor tijd maakte Hoofddorp aan alle onzekerheid een eind door de wedstrijd in het slot te gooien. Swanink werkte ongelukkig een hoekschop van Raymond Breedijk in eigen doel: 3-1.

Door de zege is Hoofddorp nog steeds foutloos in 2017. Met vier overwinningen op rij is de ploeg van Jimmy Simons naar de vierde plaats gestegen op slechts drie punten van nummer twee Pancratius. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Minke Wiggerink